NEVEROVATAN GEST SINIŠE DABIĆA, RADNIKA AERODROMA: Našao 40.000 evra i VRATIO!

Vesti

09.03.2018

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O poštenju govore mnogi, ali ga malo ko pokaže na delu. U toj manjini izdvaja se Siniša Dabić, radnik Aerodroma "Nikola Tesla Beograd", koji je pronašao torbu sa skoro 40.000 evra i vratio ih vlasniku bez trunke premišljanja.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Alal vera: Siniša Dabić

Siniši je odmah bilo sumnjivo kada je u kolicima na parkingu aerodroma ugledao torbu i laptop, a okolo - nikoga.

- U torbi su, pored novca, bili pasoš i lična karta. Odmah sam pozvao policiju, a oni vlasnika torbe. Čovek je dotrčao. Drhtao je, nije verovao da mu je torba puna novca upravo vraćena - priča pošteni radnik aerodroma.

Vlasnik torbe seo je u svoj automobil i uspaničeno počeo da broji novac u njoj. Kada je shvatio da je sve unutra, izašao je iz kola i zagrlio Sinišu.

Dabić: Nisam hteo da uzmem ni evra, časti, ali je vlasnik insistirao da uzmem 50 evra, pa sam na kraju prihvatio

- Nisam hteo da uzmem ni evra. Jednostavno, nikada ne bih uzeo nešto što je tuđe. Ali on je uporno insistirao da uzmem 50 evra, tako da sam na kraju prihvatio da me časti - kroz osmeh dodaje Siniša.

Kolege na poslu sada, kaže, ne prestaju da zbijaju šale na njegov račun.

- Govore mi "e, jesi budala", "što nisi uzeo novac", a u stvari bi i oni svi isto postupili. Da je bilo ko od mojih kolega pronašao torbu, odmah bi je predao policiji. Mi pošteno zarađujemo svoj hleb i tuđ ne diramo - zaključuje ovaj divan čovek.

Poručuje i da ne zna zašto su svi toliko iznenađeni njegovim postupkom kad bi to, kaže, uradio svaki iole vaspitan čovek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading