NIŠ: Svetska banka donirala Kliničkom centru opremu vrednu 2,7 MILIONA EVRA!

Autor: Tanjug

Vesti

07.03.2018

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delegacija Svetske banke na čelu sa Lindom Van Gelder, regionalnim direktorom Svetske banke za Zapadni Balkan, posetila je danas Klinički centar Niš, u sklopu praćenja sprovođenja "Drugog projekta razvoja zdravstva Srbije", u okviru kojeg je toj zdravstvenoj ustanovi obezbeđena najmodernija radioterapijska oprema u vrednosti od 2,7 miliona evra.

RepublikaFoto: Tanjug/Ministarstvo zdravlja
Delegacija Svetske banke u KC Niš

U prisustvu državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja, dr Vladimira Đukića, pomoćnika ministra zdravlja Danijele Urošević, direktora KC Niš Zorana Radovanovića, delegacija je obišla Odeljenje za radioterapiju Kliničkog centra Niš.

Putem "Drugog projekta razvoja zdravstva Srbije" za KC Niš je obezbeđena najmodernija radioterapijska oprema koja, uz prateće građevinske radove, iznosi 2,7 miliona evra.

U pitanju je jedan linearni akcelerator i jedan CT simulator.

Zračna terapija u Nišu svake godine se obezbeđuje za 1.500 do 1.800 novih pacijenata.

Sveukupno, u okviru "Drugog projekta razvoja zdravstva Srbije" obezbeđuje se nabavka šest linearnih akceleratora i tri simulatora sa pratećom opremom potpuno osavremenjena kako bi zračna terapija najtežih bolesnika koji boluju od raka bila značajno olakšana.

Ta sredstva ukupne vrednosti od 18 miliona evra biće na raspolaganju Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, Kliničkom centru Niš, Kliničkom centru Kragujevac i Zdravstvenom centru Kladovo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading