ZA VEČERU I PIĆE 350 EVRA! Stigle prve ponude za doček Nove godine, OVA stvar skoro svuda ukinuta!

Autor:

Vesti

28.10.2023

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za večeru i piće dobrodošlice ove godine ćete u najluđoj noći u beogradskom hotelu morati da izdvojite 350 evra. To su samo prve ponude proslave Nove godine koje polako pristižu.

ZA VEČERU I PIĆE 350 EVRA! Stigle prve ponude za doček Nove godine, OVA stvar skoro svuda ukinuta!

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Iako je godinama bio trend, mnogi restorani ove godine ukidaju "all inclusive" varijantu dočeka, pa će posetioci morati da izdvoje novac i za rezervaciju, i za hranu i piće. Takođe, ako planirate da dočekate najluđu noć u regionu ili negde drugde u Evropi, budite spremni na veće troškove, jer će cene autobuskih i avio karata biti više nego prošle godine.

Ponude za doček Nove godine već su objavile kafanem hoteli i restorani u Beogradu, kaže Boško Bubanja, iz udruženja „Ivent industrija“.

- Cene prevashodno zavise od programa koji neki objekat nudi. Što skuplji pevač – to su i same ulaznice skuplje - kaže.

Velike diskoteke u koje mahom idu mladi, kaže, ulaz naplaćuju od 25 evra, pa naviše, dok se sve drugo mora dodatno platiti. 

Foto: pexels.com

Doček Nove godine

Večera i piće za 350 evra 

- Sledeća varijanta su ove neke kafanice koje imaju akustičnu muziku. Tu su ponude od 50 do 80 evra, a uključena je večera i piće dobrodošlice. Tu su i veliki ivent centri, prostori koji organizuju svadbe i druge proslave, najluđa noć tu košta od 80 evra do 130 evra – sve zavisi od programa. Ima i primera gde košta od 130 do 250 evra - pojašnjava Bubanja.

Najveće iznenađenje ipak je prestonički hotel koji za večeru i piće traži neverovatnih 350 evra, dok se sve dodatno naplaćuje. Prevoz, garderoba, šminka i frizura za najluđu noć, dodatno, kao i još nešto za piće ili hranu - doček bi mogao da košta i kao jedna prosečna plata.

Zbogom "All inclusive"

- Pre je uglavnom sve bilo all inclusive, a ove godine jedan dobar deo objekata daje samo večeru i piće dobrodošlice. Sve ostalo se plaća po utrošku. Ako gledamo prosek u odnosu na prošlu godine, poskupljenje je 30-40 odsto - kaže Bubanja.

Poskupljenja nisu zaobišla ni putovanja, pa ćete skuplje platiti odlazak u neku drugu državu, bilo da se rade o autobuskom prevozu ili avionu.

Republika

Foto: Photo by Unsplash

Doček Nove godine

Oni koji bi potencijalno mogli da uštede svakako jesu studenti. Njihova čuvena putovanja veoma su pristupačna, pa tako jedna od ponuda glasi: Prag, 6 dana, 190 evra.

Kada je reč o putovanjima i tu se polako pojavljuju prve novogodišnje ponude.

Omiljene srpske destinacije 

Aleksandar Seničić iz Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA kaže da su več poslednjih 15 godina tradicionalno popularni Solun, Sofija, Temišvar, Beč, Budimpšeta, Prag, Berlin, Atina, Istanbul…

- Za ove destinacije postoje ponude koje uključuju i autobuski prevoz. Dakle, za sve kategorije putnika može da se nađe aranžman. Tu su uvek i ovi dalji gradovi, poput Trsta, Bolonje… - kaže Seničić za beogradske medije.

Kada govorimo o Novoj godini, sagovornik Nova.rs pojašnjava da je veoma zanimljivo da ćemo imate veliki broj turističkih putovanja i aranžmana u okviru zemlje.

Republika

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Doček Nove godine

- Brzo će se pojaviti i cene za srpske i planine u okruženju. Oko Nove godine će se pojaviti i ponude za banje. To zavisi od ponude za zabavne programe. Ljudi iz Beograda vrlo često odlaze u druge gradove, poput Novog Sada i Niša - kaže Seničić.

Prema njegovim rečima autobuski aranžmani su skuplji za 10-15% u odnosu na prošlu godinu.

Avionski aranžmani poksupeli su dvadesetak odsto.

- Kada je reč o hotelima u Srbiji, za sada znamo da su te cene između 10 i 20 odsto veće nego prošle godine, što je i realno, s obzirom na inflaciju koju imamo - zaključuje Seničić.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading