KANCELARIJA ZA MLADE U KRALJEVU: Sve što interesuje mlade na jednom mestu - obrazovanje, zapošljavanje, sport...

Autor:

Vesti

25.10.2023

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kraljevu već 10 godina postoji Kancelarija za mlade čija je svrha informisanje mladih o nekim od najvažnijih pitanja za njihov dalji život, kao i pružanje mogućnosti pohađanja različitih seminara, obuka...

KANCELARIJA ZA MLADE U KRALJEVU: Sve što interesuje mlade na jednom mestu - obrazovanje, zapošljavanje, sport...

Foto: Republika, Facebook//kzmkraljevo

U Kraljevu je 2013. osnovana Kancelarija za mlade i od tada, u kontinuitetu, ova služba informiše mlade o svim značajnim pitanjima- obrazovanje, zapošljavanje, bavljenje sportom, ali i organizuje različite obuke, seminare i manifestacije koje su od koristi ovoj kategoriji. 

 

 

Ovde, bez obzira na pol, rasu, nacionalnu propadnost, versko ubeđenje, jezik ili seksualnu orjentaciju, svi mladi mogu da dobiju potrebnu podršku, pomoć i odgovore na željena pitanja. 

Foto: Printscreen/https://www.facebook.com/kzmkraljevo

Kancelarija za mlade Kraljevo organizuje brojne aktivnosti za svoje članove

Kako je nazaposlenost jedan od većih izazova sa kojima se mladi suočavaju, u Kancelariji za mlade se ovom pitanju posvećuje posebna pažnja. Dakle, mladi sa teritorije Kraljeva imaju mogućnost da se u ovoj službi prijave i prođu različite obuke i treninge koji im omogućavaju sticanje novih ili proširivanje postojećih znanja i veština, i tako sebe učine konkurentnijim na tržištu rada. 

Foto: Republika

Problemima mladih se posvećuje posebna pažnja u Kraljevu

Tako je nedavno ova služba potpisala ugovor sa Ministarstvom turizma i omladine o realizaciji projekta "Obukom do posla", a cilj je stručno osposobljavanje mladih za određena zanimanja kojim bi im se olakšalo zapošljavanje. Projektom će se edukovati 38 mladih i to kroz kurseve - „Digitalni marketing", „Web dizajn", „Java Script", kurseve nege i lepote...

Najveći broj svojih aktivnosti Kancelarija za mlade u Kraljevu usmerava na podršku aktivizmu mladih, gde se oni, kroz različite obuke, osnažuju da aktivno učestvuju u životu svoje zajednice. Obuke su najčešće iz oblasti veštine komunikacije, razvoja životnih veština, pisanja projekata, organizacije događaja...

Foto: Printscreen/https://www.facebook.com/kzmkraljevo

Mladi u Kraljevu mogu da prođu obuke koje će im pomoći u traženju posla

Mladi tako dobijaju priliku da učestvuju u životu svoje zajednice, ali i da postignu veću vidljivost. 

Prednost je i što u ovoj službi rade mnogi mladi volonteri koji su uključeni u organzaciju brojnih aktivnosti i događaja. U Kraljevu se najčešće akcije mladih volontera odnose na uređenje i zaštitu životne sredine i promociju zdravih stilova života. Takođe, brojne su i akcije u oblasti sporta i umetnosti.  


Često se preko Kancelarije za mlade organizuje i razmena učenika, pa su tako mladi Kraljevčani početkom oktobra ugostili učenike iz Poljske. 

*Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading