NA PREGLED LEKARA SE ČEKA DANIMA! Čekaonice prepune, pola Srbije bolesno! SRBE SA NOGU NE OBARAJU NI GRIP, NI KORONA, VEĆ NEŠTO SASVIM DRUGO!

Autor:

Vesti

21.10.2023

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni koji sada sa svim simptomima sumnjaju da imaju koronu, preporuka je da odu da se testiraju, što je prema podacima "Batuta" od 12. do 19. oktobra učinlo oko 20.000 ljudi, a nešto ispod 4.500 je imalo pozitivne rezultate.

NA PREGLED LEKARA SE ČEKA DANIMA! Čekaonice prepune, pola Srbije bolesno! SRBE SA NOGU NE OBARAJU NI GRIP, NI KORONA, VEĆ NEŠTO SASVIM DRUGO!

Foto: Printskrin

U Srbiji još nije potvrđeno prisustvo virusa gripa, a nema ko se ne žali da se loše oseća, da mu curi nos, kašlje, ima temperaturu...

Respiratorne infekcije su normalne za ovo doba godine, čekaonice u domovima zdravlja su pune, na pregled lekara se čeka danima, samo što referentna nacionalna laboratorija "Torlak" nije zvanično detektovala virus gripa.

Dok se to ne desi, a verovatno će biti obelodanjeno u narednim danima, preporuka je da se ljudi vakcinišu kako bi što bezbolnije pregurali zimske dane.

Oni koji sada sa svim simptomima sumnjaju da imaju koronu, preporuka je da odu da se testiraju, što je prema podacima Instituta "Batut" od 12. do 19. oktobra učinlo oko 20.000 ljudi, a nešto ispod 4.500 je imalo pozitivne rezultate.

Osim apela da se građani vakcinišu protiv sezonskog gripa, takođe se pozivaju svi koji su narušenog zdravlja i stariji od 65 godina da se imunizuju i protiv kovida.

Sada su u opticaju bivalentne vakcine, koje mogu da prime u domovima zdravlja i na Institutu za javnost zdravlje, a koja se daje posle primarne i pokriva najveći broj sojeva.

Bonus video.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading