ŽIVOT MI PROLAZI, A DECI NEDOSTAJE MAMA... Jeleni iz Smedereva su otkazala oba bubrega, sada joj je potrebna NAŠA POMOĆ!

Autor:

Vesti

13.10.2023

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jelena Veljković (35) iz Smedereva je suočena s hitnom potrebom za transplantacijom bubrega i lečenjem u Turskoj, jer su joj oba bubrega otkazala. Iako je uspela da pronađe potencijalnog donora, sakupljanje novca za tretman postaje sve teže kako vreme prolazi.

ŽIVOT MI PROLAZI, A DECI NEDOSTAJE MAMA... Jeleni iz Smedereva su otkazala oba bubrega, sada joj je potrebna NAŠA POMOĆ!

Foto: Budi human

U želji da obezbedi dodatna sredstva za svoje lečenje, Jelena se odlučila za prodaju kozmetike koja se koristi kako za unutrašnju, tako i za spoljašnju upotrebu. Konkretno, reč je o suplementima i vitaminima baziranim na aloe veri, a prihod od njihove prodaje koristiće za finansiranje svoje dalje terapije.

- Nudim ove proizvode na bazi organske aloe vere i pokušavam da ih prodam. To su potpuno prirodni proizvodi napravljeni od voća i povrća. Apelujem na ljude da me kontaktiraju preko mog Instagram profila ukoliko žele da kupe ove proizvode, jer će novac koji prikupe na taj način biti upotrebljen za moje dalje lečenje. Važno je napomenuti da nisam sama pokrenula ovaj posao - ističe Jelena Veljković za Espreso.

Ovaj posao joj odgovara, jer pored male invalidske penzije, dodatni prihod je veoma koristan. Kao majka koja ima decu, rad od kuće joj omogućava veću fleksibilnost.

Što se tiče njenog trenutnog zdravstvenog stanja, Jelena i dalje vodi borbu, a sledeći korak je biopsija štitne žlezde. Iako svestna da je lista čekanja za ovu proceduru dugačka, ne odustaje.

Foto: Budi human

 

Jelena nastavlja s redovnim dijalizama, koje ne mogu značajno poboljšati njen zdravstveni status, ali mogu je održavati na prihvatljivom nivou. Ima manje problema sa srčanom aritmijom nego pre tri meseca, a oseća se bolje. Očekuje da će doći vreme za lečenje u Turskoj, gde joj je potrebno 60.000 evra za smeštaj i tretman. Ljudi povremeno uplaćuju donacije putem Fondacije "Budi Human", a Jelena je takođe pronašla donora, izbeglicu iz Hrvatske. Nastavlja da veruje da će uspeti da prikupi potrebna sredstva za svoje lečenje u Turskoj i da je to samo pitanje vremena.

Uskoro na listi za transplataciju

- Još kao mala znala sam samo za lekare zbog čestih urinarnih infekcija.. Sa svojih 12 godina šalju me na Institut za majku i dete na ispitivanja. Tamo mi rade biopsiju bubrega posle koje se saznaje da nosim u sebi gen s majčine strane i da će zbog toga moji bubrezi vremenom gubiti svoju funkciju. Međutim, lekari su tada smatrali da se to neće tako brzo desiti, uz redovne kontrole i pravilnu ishranu. To sam i poštovala, koliko je bilo moguće. Ali, život.. Rodila sam dvoje dece i posle drugog porođaja, kreću komplikacije - ističe Jelena.

- Česte i jake glavobolje, visok pritisak.. Na svakom pregledu urea i kreatinin bili bi sve veći. Zatim se posle nekog vremena razbolim od kovida i tu sve kreće nizbrdo. Kao da se preko noći sve okrenulo naopačke. Bilo mi je sve gore i u martu 2022. odlazim na VMA da mi ugrade fistulu..u maju iste godine počinjem sa hemodijalizom. Iako sam znala da mi se jednom to može desiti, opet je to za mene bio šok! Odlazak na dijalizu tri puta nedeljno je jako iscrpljujuć, a posle dijalize često nisi ni za šta. Malaksalost, glavobolje, mučnina, pad pritiska..A moraš da ideš jer te to održava u životu. Naravno, postoji lek, transplatacija. Ali, ja u Srbiji to ne mogu da uradim, osim ako nije kadaverično. Otac mi je dijabetičar, a majka takođe na dijalizi. Uskoro ću biti na listi čekanja za nov bubreg na VMA..Ali, treba da čekam taj najvažniji poziv u životu i da se desi čudo..A život mi prolazi, ne mogu deci da se posvetim koliko želim, nedostaje im mama - dodaje.

Jelena je od aprila ove godine u fondaciji Budi human – Aleksandar Šapić, sa željom da što pre dobije šansu za novi život, ali u inostranstvu, jer je za sada jedino tako moguće.

Pomozimo Jeleni!

Pošaljimo 1484 na 3030.

Uplati na račune:

Dinarski račun: 160-6000001670675-14

Devizni račun: 160-6000001671148-50

IBAN: RS35160600000167114850

SWIFT7BIC: DBDBRSBG

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading