U PITANJU SU PSHIOPATE I NEZRELE LIČNOSTI! Profesor psihologije otkrio ko čuva ZVERI i DIVLJE ŽIVOTINJE u Srbiji: Trebalo bi d abudu pod nadzorom nadležnih!

Autor:

Vesti

11.10.2023

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor psihologije, dr. Radomir Čolaković, ističe da su istraživanja pokazala kako ljudi koji nabavljaju opasne i divlje životinje često ih doživljavaju kao "dodatak ličnosti".

U PITANJU SU PSHIOPATE I NEZRELE LIČNOSTI! Profesor psihologije otkrio ko čuva ZVERI i DIVLJE ŽIVOTINJE u Srbiji: Trebalo bi d abudu pod nadzorom nadležnih!

Foto: Tanjug/AP

On objašnjava da kada neko odluči da ima divlju zver ili opasnog psa u svom domu, to može pomoći stvaranju percepcije osećaja moći i prestiža u očima drugih.

Oni se hvale divljim životinjama na društvenim mrežama kako bi uverili one koji ih prate da su moćni. U pitanju su psihopate i nezrele ličnosti koje muče životinje. Svakako onima koji muče životinje to je prvi korak koji se kasnije preusmerava na mučenje ljudi. Mučitelji životinja su specifična vrsta sadista. To je način psihopatske afirmacije zlog karaktera koji je u povoju kod dece ili već formiranog odraslog psihopate - navodi Čolaković.

On naglašava da osobe sa devijantnim ponašanjem često kanališu svoje frustracije kroz agresiju prema životinjama, što smo mogli primetiti iz nedavnih primera mučenja životinja.

- Istraživanja su pokazala da su i serijske ubice kao deca mučili životinje. Svakako, ovakve osobe treba da budu pod nadzorom nadležnih i odgovaraju - navodi sagovornik Informera.

Podsetimo, policija u Subotici, po nalogu Osnovnog javnog tužioca u Subotici, podneće krivične prijave protiv tridesettrogodišnje Subotičanke zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela ubijanje i zlostavljanje životinja i uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra.

Sumnja se da je ona držala, a potom iz stana pustila mladunče lava koje je pronađeno na periferiji Subotice, a potom smešteno u Zoološki vrt na Paliću, gde je uginuo.

Kod nje je pretresom stana pronađeno i 18 albino džinovskih afričkih puževa.

BONUS VIDEO:


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading