MINISTARSTVO ODBRANE: Realizovana taktička obuka izviđačkih jedinica Vojske Srbije

Autor:

Vesti

09.10.2023

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U različitim taktičkim, vremenskim i zemljišnim uslovima izviđači su uvežbavali organizovanje prepada, zaseda i izviđačkih patrola.

MINISTARSTVO ODBRANE: Realizovana taktička obuka izviđačkih jedinica Vojske Srbije

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Pripadnici izviđačkih jedinica iz sastava brigada kopnene vojske realizovali su sadržaje taktičke obuke u terenskim uslovima, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Reč je o redovnim vežbovnim aktivnostima koje se realizuju s ciljem očuvanja visokog nivoa osposobljenosti izviđačkih organa za izvođenje dejstava i realizaciju zadataka u dubini neprijatelja.

U različitim taktičkim, vremenskim i zemljišnim uslovima izviđači su uvežbavali organizovanje prepada, zaseda i izviđačkih patrola, te prikupljanje obaveštajnih podataka o neprijatelju i stanju na teritoriji, uz upotrebu savremenih sredstava za osmatranje.

Tokom obuke je praćen i ocenjivan rad izviđačkih organa, poznavanje i primena taktičkih radnji i postupaka, motivisanost i opšta psihofizička pripremljenost vojnika i starešina.

Realizacijom obuke, koja predstavlja samo jedan segment kontinuiranog i složenog osposobljavanja izviđača, dodatno su unapređene sposobnosti izviđačkih jedinica Kopnene vojske za realizaciju zadataka obaveštajnog obezbeđenja snaga u operacijama.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading