SVIMA PORUČUJEM DA ŠTO PRE BEŽE, PRVO SU POBILI CIVILE! Srbin iz Izraela: Vlasti nas ne evakuišu, iz sata u sat je sve OPASNIJE, jedna Srpkinja se JEDVA SPASILA

Autor:

Vesti

08.10.2023

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodaje da je kontaktirao konzulat gde je obećana bezbedna evakuacija iz Izraela, i sad čeka odgovor.

SVIMA PORUČUJEM DA ŠTO PRE BEŽE, PRVO SU POBILI CIVILE! Srbin iz Izraela: Vlasti nas ne evakuišu, iz sata u sat je sve OPASNIJE, jedna Srpkinja se JEDVA SPASILA

Foto: Tanjug/AP

Situacija u Izraelu nakon terorističkog napada Hamasa i proglašenja ratnog stanje nije nimalo bezbedna za ljude ovde, a pogotovo za Srbe, kaže za Blic muškarac N.T. iz Srbije koji pokušava da pobegne iz ove zemlje.

- I dalje sam u Petah Tikvi, a zbog proglašenog ratnog stanja ništa ne radi, sem prodavnica. Pojačano je prisustvo policije i vojske, i naređeno nam je da se bez preke potrebe ne izlazi napolje, a zabranjena su okupljanja - započinje on, i dodaje da je iz sata u sat sve opasnije.

- Mi smo ovde bez skloništa. Vlasti nas ne evakuišu. Konkretno kada čuju da smo iz Srbije, postoji distanca. Ne žele kontakt sa nama - kaže on.

Dodaje da je kontaktirao konzulat gde je obećana bezbedna evakuacija iz Izraela, i sad čeka odgovor.

Kako je rekao, na jugu zemlje je mnogo opasnije, posebno u gradu Aškelonu u blizini granice sa Gazom.

Poznajem jednu Srpkinju koja je jedva uspela da se evakuiše iz Aškelona. Dole su i dalje krvave ulične borbe sa pripadnicima Hamasa koji su prvo pobili veliki broj civila, pa tek onda pripadnike vojske i policije, a drže i veliki broj njih kao taoce - kaže N.T.

Kako kaže, tu ima dosta Palestinaca koji dolaze da rade, i oni su pre više od godinu dana otvoreno pričali o tome da se spremaju za sveti rat Džihad.

- Osim toga, ovde govore da će se libanski Hezbolah će se priključiti napadima. Juče su pripadnici Hamasa izvršili stravičan pokolj u okolnim naseljima. Tek će biti opasnije, a po informacijama koje imamo ovde Iran i Sirija će pružiti prolazak mudžahedinima iz Avganistana radi podrške Hamasu - navodi on.

Dodaje da je prethodne noći u ovom gradu oko 20.35 sati bilo sukoba snaga Hamasa sa policijom Izraela ovde u gradu. Osim toga kaže da su se snage Hamasa znatno približile gradu Biršeba u Izraelu.

- Hamas je brzo eliminisan, a konkretan razvoj situacije ovde je takav da ovde više nije bezbedno. Moja preporuka je da se izbegava, to jest, da se ovde ne dolazi. A svima koji su ovde preporučio bih da što pre beže. Sinoć su nasumično ovde gađali sa 15 raketa koje su pogodile - zaključuje N.T.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading