Završena Premijer liga Beograda u šahu

Autor:

Vesti

07.10.2023

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobednik Premijer lige je ŠK PTT.

Završena Premijer liga Beograda u šahu

Foto: Vuk Branković

Danas je u prostorijama zgrade Borba završeno takmičenje Premijer lige Beograda u šahu za 2023. godinu. Na takmičenju koje je trajalo od 29. septembra pa sve do 7. oktobra, učestvovalo je 12 ekipa koje su se borile za plasman za Prvu ligu Srbije. 

Dodeli pehara i medalja prisustvovao je i direktor Pošte Srbije, Zoran Đorđević, šahovska legenda Alisa Marić, selektor ženske reprezentacije Srbije Irina Čoluškina.

Pobednik Premijer lige je ŠK PTT, koji će sledeće godine igrati u Prvoj ligi Srbije. U veoma jakoj konkurenciji, ŠK PTT Beograd ubedljivo je, bez poraza, osvojio prvo mesto, sa značajnom prednošću nad konkurencijom. Zlatne medalje i pehar, pobednicima je uručio, Andrija Jorgić, predsednik Šahovskog saveza Beograda, koji je ujedno proglasio i takmičenje završenim.

- Česitam svim takmičarima i drago mi je da su se ovakvi mečevi vodili upravo u zgradi Borbe, koje postaje kuća šaha - poručio je Andrija Jorgić, predsednik ŠSB, koji je otkrio i tajnu kako je došlo do plasmana i zalaganja da klub PTT osvoji prvo mesto.

- Pre nepunih godinu dana, na obeležavanju ŠSS, Zoran Đorđević, direktor Pošte Srbije, bio nam je gost, koji je tim putem izrazio želju da se uključi u šah. Formirao je ekipu, trudili su se, i došli do toga da, danas, osvoje zlatne medalje - objasnio je Jorgić.

Drugo mesto zauzeo je mladi sastav Turbine, a srebrne medalje i zasluženi pehar, šahistima je uručila Alisa Marić. Trećeplasirani na ovogodišem turniru je ŠK Partizan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading