VLADIMIR (19) JE IZ ŠKOLE OTIŠAO U RAT! Danas je 25 godina od krvavog napada albanskih terorista na Košare: Roditeljima nije ni rekao gde je, da ih ne sekira!

Autor:

Vesti

30.09.2023

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Radoičić, momak koji je sa samo 19 godina dao život za otadžbinu, poginuo je na današnji dan 1998. godine u napadu albanskih terorista na karaulu Košare.

VLADIMIR (19) JE IZ ŠKOLE OTIŠAO U RAT! Danas je 25 godina od krvavog napada albanskih terorista na Košare: Roditeljima nije ni rekao gde je, da ih ne sekira!

Foto: facebook.com/Lozanka Radoičić

Radoičić svojoj porodici nije želeo da kaže gde se nalazi kako ne bi brinuli.

Šestorica jugoslovenskih graničara stradala su na današnji dan pre 25 godine u dva odvojena napada u blizini karaule Košare.

Tridesetak terorista, pripadnika jedinice “Kobra” kojom je rukovodio sada pokojni Agim Ramadani su neutvrđenog dana ušli iz Albanije na Kosovo gde su postavili dve protivtenkovske mine na poljski put između karaula “Maja Čoban” i “Morina” . Granična patrola Vojske Jugoslavije je vojnim vozilom "TAM 110" prolazeći tim putem 30. septembra 1998. godine nagazila na mine i tada je poginuo vođa patrole Milan Bundalo, dok su četvorica vojnika povređena.

Istog dana u blizini karaule "Košare" pucali su iz zasede na vozilo “pincgauer” i tada su poginuli Vladimir Radoičić, Miladin Gobeljić i Ilija Pavlović, svi vojnici Voske Jugoslavije na služenju vojnog roka, kao i vojnici po ugovoru Miroslav Jocić i Miloš Pavlović, dok su teško ranjeni kapetan Goran Loznica i Goran Simić. Ubistvo i pljačku mrtvih srpskih vojnika teroristi su snimili, i baš taj snimak bio je ključni dokaz za njihovu osudu. Suđeno im je u odsustvu, jer se niko od njih nije odazvao sudskom pozivu.

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading