VASPITANJE DECE JE PRIORITET! Ova seoska škola u Srbiji zabranjuje i telefone i druge "pametne" uređaje!

Autor:

Vesti

29.09.2023

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isto pravilo važi i za roditelje i nastavnike škole, kako bi se deca zaštitila od pogrešnih primera.

VASPITANJE DECE JE PRIORITET! Ova seoska škola u Srbiji zabranjuje i telefone i druge "pametne" uređaje!

Foto: Shutterstock

Osnovna škola "Branislav Petrović" u Slatini, članica čačanskog kraja, postala je seoska škola za ponos, čuvajući tradiciju koja traje više od jednog veka. Iako prati sve tehnološke inovacije, škola je donela odluku da strogo zabrani upotrebu mobilnih telefona kako đacima tako i nastavnicima tokom trajanja nastave.

Ova odluka je doneta na inicijativu nastavnika, Saveta roditelja i u skladu sa preporukama Ministarstva prosvete, koje omogućava školama autonomiju u donošenju takvih odluka. Pravilnik koji je škola usvojila zabranjuje nošenje i upotrebu mobilnih telefona, pametnih satova i drugih komunikacionih uređaja tokom nastave. Đaci čuvaju isključene telefone u torbama, a mogu ih koristiti tek nakon završetka školskog dana.

Isto pravilo važi i za roditelje i nastavnike škole, kako bi se deca zaštitila od pogrešnih primera. Ukoliko učenik tokom školskog dana mora da pozove roditelja ili staratelja, postoji procedura za to.

Direktor škole, Lazar Čikiriz, istakao je da su deca prihvatila ovu odluku, a čak su otišla korak dalje i nisu koristila mobilne telefone ni tokom školskog letovanja. U slučaju da neko dete prekrši pravilo, postoji procedura za oduzimanje telefona, a kazne se primenjuju prema školskim pravilima.

Ova inicijativa škole ukazuje na važnost koncentracije i bezbednosti učenika tokom nastave, a takođe promoviše i svest o pravilnom korišćenju mobilnih telefona u obrazovnom okruženju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading