PAR IZ RUSIJE NAPRAVIO NASELJE IZ SNOVA: Luksuzni kamp od drveta i rizle, a pogled NEVEROVATAN!

Autor:

Vesti

27.09.2023

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kamp ima šest luksuznih šatora i pruža gostima pogled na litice planine Greben i dolinu Jerme.

PAR IZ RUSIJE NAPRAVIO NASELJE IZ SNOVA: Luksuzni kamp od drveta i rizle, a pogled NEVEROVATAN!

Foto: Youtube/FARTV/Printscreen

U kanjonu Jerme je zaživeo prvi glamping kamp u ovom delu Srbije.

Mladi par iz Rusije, Marija Rosolovskaja i Aleksej Pesterev je na obroncima Vlaške planine pronašao mesto za kojim su tragali, a od kojeg su očekivali da ispuni dva uslova – prvi je da ima neverovatnu prirodu i pogled, a drugi da ima mogućnost za turistički razvoj!

Na obodu dimitrovgradskog sela Trnski Odorovci, oni su podigli kamp koga čine šest luksuznih šatora, a posetioci imaju na raspolaganju i pojedinačna kupatila, zajedničku kuhinju na otvorenom i jedan veliki šator za okupljanja gostiju, prenosi Far TV.

“Rosehip camp” kako su ga Marija i Aleksej nazvali, pruža gostima pogled na litice planine Greben i dolinu Jerme, a okružen je šumom i planinskim pašnjacima. Šatori su postavljeni na prostranim drvenim platformama, sve je izgrađeno bez upotrebe betona, koriste se biorazgradiva sredstva za higijenu, a osmišljen je i biološki tretman otpadnih voda uz upotrebu posebnih bakterija. Sve to je zbog rešenosti Alekseja i Marije da svojim boravkom i aktivnostima ne ugroze životnu sredinu i prirodu kanjona Jerme, koji ima status specijalnog rezervata prirode.

- Strujom se snabdevamo pomoću solarnih panela, koristimo samo potpuno biorazgradive deterdžente, šampone i hemiju, i takođe, uopšte nismo koristili beton prilikom radova, nema ni jednog centimetra betona, nema velikih konstrukcija, sve što se radi je od drveta i rizle. To je za nas bitno jer kad se ovaj projekat završi nekada, sve će biti isto kao i pre projekta - rekao je Aleksej za medije.

Glamping je relativno nova pojava u turističkoj ponudi Srbije. Sama reč je kovanica i nastala je spajanjem reči glamur i kamp, a koristi se za vrstu smeštaja u prirodi koji gostu pruža veći komfor i luksuzniji boravak od uobičajenog kampovanja.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading