DA LI JE OVO NAGOVEŠTAJ DA ĆE ZIMA BITI DUGA I OŠTRA? Kod porodice Lukić desila se neobična pojava

Autor:

Vesti

24.09.2023

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je zvanično započela jesen sa svojim karakterističnim vremenom koje prati ovu sezonu, priroda često donosi iznenađenja.

DA LI JE OVO NAGOVEŠTAJ DA ĆE ZIMA BITI DUGA I OŠTRA? Kod porodice Lukić desila se neobična pojava

Foto: RINA

 U čačanskom naselju Loznica, u dvorištu porodice Lukić, dogodilo se nešto neobično - višnja je procvetala kao da je proleće u punom jeku.

Foto: RINA

 

 

Ovo stablo višnje posađeno je pre oko pet godina i iako je nisko i malo, svake godine obiluje rodom. S jednog drveta, porodica Lukić uspe da napravi oko 20 litara soka i deset tegli slatkog. Borislava Lukić, domaćica koja se najviše brine o ovom čudesnom stablu, kaže da su svi ukućani ostali bez reči kada su videli cvetalu višnju u ovom periodu godine. Čak su i komšije dolazile da se lično uvere u ovaj neobičan prizor, jer nisu mogli da poveruju da se tako nešto dešava krajem septembra.

Foto: RINA

 

 

Borislava izražava nadu da ovo neće uticati na rod naredne godine i dodaje, uz smeh, da bi ovo mogao biti jedan od dokaza klimatskih promena.

Ova pojava nije jedinstvena samo za čačansko naselje Loznica, već se slična situacija dogodila i u okolini Požege. U domaćinstvu Filipovića, trešnja je procvetala uprkos dolasku jeseni. Ovakvi neobični prizori u prirodi često izazivaju iznenađenje i zadivljenost ljudi, a prema narodnom verovanju, ova pojava može nagovestiti oštru i dugu zimu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading