STIGLO JE NAJSLAĐE POJAČANJE ZA SRPSKU POLICIJU: Ove BEBE postaće NOVI čuvari reda (VIDEO)

Autor:

Vesti

24.09.2023

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska policija je nedavno predstavila najnoviju generaciju potencijalnih čuvara reda - preslatke štence koji bi mogli postati ključni članovi policijskog tima u budućnosti.

STIGLO JE NAJSLAĐE POJAČANJE ZA SRPSKU POLICIJU: Ove BEBE postaće NOVI čuvari reda (VIDEO)

Foto: Instagram/Printscreen/mupsrbije

 Ministarstvo unutrašnjih poslova podelilo je snimak ovih malih čuvara na svom zvaničnom Instagram nalogu, ističući njihovu perspektivnu budućnost.

U opisu snimka stoji:

"Danas bebe, sutra čuvari mira i bezbednosti. Četa vodiča službenih pasa izvešće novu generaciju četvoronožnih policijskih službenika… Pratite kako rastu."

Marko Mačar, komandir prvog voda Policijske brigade, otkrio je da su dobili dva legla štenaca ove godine iz matičnog stada. Prvo leglo sa tri šteneta nemačkih ovčara stiglo je u aprilu, dok je drugo leglo sa sedam štenaca iste rase stiglo u junu.

 

 

Goran Urošević, komandir prvog odeljenja Policijske brigade, objasnio je da neće svi psi proći istu obuku i da će štencima biti dodeljene različite uloge, u skladu sa njihovim sposobnostima i karakteristikama. "Moramo biti dovoljno svesni budućih obaveza naših pasa i procenjivati koji je pas najbolji za koju ulogu. Nisu svi odgovarajući za traganje, niti su svi odgovarajući za odbranu i napad. Mi ćemo ih pažljivo selektirati, a nakon toga će proći kroz specijalističku obuku koja će dodatno razviti njihove veštine", istakao je Urošević.

Ovi štenci predstavljaju nadu za budućnost policijskih snaga i mogu odigrati ključnu ulogu u očuvanju mira i bezbednosti u društvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading