NOVI KORAK KA UNAPREĐENJU SARADNJE! Sastanak Nenada Stefanovića i Dejana Damnjanovića!

Autor:

Vesti

19.09.2023

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sastanku u prostorijama VJT u Beogradu, kojem je prisustvovala i prvi zamenik glavnog javnog tužioca za suzbijanje korupcije Brankica Marić, poseban akcenat je stavljen na postupke iz nadležnosti provere imovine i prihoda javnih funkcionera, sukoba interesa, kao i kontrole finansiranja političkih aktivnosti, u kojima se ostvaruje značajna saradnja dve institucije.

NOVI KORAK KA UNAPREĐENJU SARADNJE! Sastanak Nenada Stefanovića i Dejana Damnjanovića!

Foto: Više javno tužilaštvo

Unapređenje saradnje u postupcima otkrivanja i  procesuiranje krivičnih dela sa elementima korupcije bio je povod za današnji razgovor glavnog javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenada Stefanovića i direktora Agencije za sprečavanje korupcije Dejana Damnjanovića.

Na sastanku u prostorijama VJT u Beogradu, kojem je prisustvovala i prvi zamenik glavnog javnog tužioca za suzbijanje korupcije Brankica Marić, poseban akcenat je  stavljen na postupke  iz nadležnosti  provere imovine i prihoda javnih funkcionera, sukoba interesa, kao i kontrole finansiranja političkih aktivnosti, u kojima se ostvaruje značajna saradnja dve institucije.    

Republika

Foto: Više javno tužilaštvo

Dejan Damnjanović i Nenad Stefanović

 

Razmotreni su i modaliteti proaktivne saradnje i raznemene podataka u cilju efikasnijeg postupanja  obe institucije.           

Direktor Agencije i glavni javni tužilac su se saglasili da je uloga Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ključna u domenu krivičnog gonjenja u slučajevima visoke korupcije,  dok je uloga Agencije ključna u postupku otkrivanja i iniciranja ove vrste krivičnih dela pred nadležnim tužilaštvima.

Takođe, ovom prilikom ukazano je i na važnost saradnje svih državnih organa u okviru rada   ''udarnih grupa'' sa  ciljem efikasnog i brzog  procesuiranja učinilaca koruptivnih krivičnih dela.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading