(FOTO, VIDEO) KONAČNO! Otvoren luksuzni hotel Hilton u Beogradu!

Autor: Tanjug

Vesti

01.03.2018

17:46 >> 18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu je večeras svečano otvoren hotel iz lanca Hilton, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke, predstavnika kompanije, članova vlade, ambasadora.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ana Brnabić i Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić je presekao vrpcu zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, ministrom turizma Rasimom Ljajićem, gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, ambasadorom SAD Kajlom Skotom, potpredsednikom kompanije ''Hilton'' za Evropu Johem-Janom Šlajferom, predstavnikom kompanije "Belaga Management Belgrade" Zlatkom Zdunjićem i generalnim menadžerom "Hilton Belgrade" Nikolasom Huvertom. 

Hotel "Hilton Belgrade" sa pet zvezdica ima 242 sobe, uključujući i 19 apartmana, a raspolaže sa 656 kvadrata prostora za sastanke, kao i balskom dvoranom. 

Hotel ima sobe za spa tretmane, saunu, fitnes centar, kao i "Two Kings" restoran u kome se poslužuju srpska i internacionalna jela. 

Pored toga, na poslednjem spratu nalazi se "sky lounge", čija se ponuda zasniva na azijskoj kuhinji.

Mali: Postali smo svetska metropola

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ocenio je večeras da je Beograd otvaranjem hotela "Hilton" postao evropska I svetska metropola.

Mali je, u obraćanju na svečanom otvaranju hotela u centru Beograda, ukazao da je 2013. u glavnom gradu Srbije bilo 67 hotela, a da je sa "Hiltonom" Beograd dobio 96. hotel.

Podsetio je da je aprila 2016. godine imao čast da postavi kamen temeljac za "Hilton", I da sada imamo velelepno zdanje na čijem krovu stoji natpis svetskog hotelijserskog lanca. 

- To je veliko priznanje za Srbiju i njene građane, da je Beograd postao evropska I svetska metropola - naglasio je on.

Tri su, kaže, razloga za ponos:

- Prvi je što je Srbija postala zemlja koja se ekonomski brzo razvija, postala faktor stabilnosti i zemlja o kojoj se, posle teških reformi, priča u superlativima. Beograd je postao ekonomski stabilan, vratili smo pola duga koji smo nasledili od prethodne vlasti, dobili visoki kreditni rejting. Ne bi se "Hilton" usudio da dođe u zemlju koja je nestabilna I grad koji nije samoodrživ - kazao je on.

Mali je naveo da je za dolazak “Hiltona” zaslužna I činjenica da se u Beogradu sada izdaju brzo građevinske dozvole, zbog čega je postao grad kranova, grad u kojem je smanjena nezaposlenost.

Kao treći razlog za ponos naveo je činjenicu da je Beograd postao velika i atraktivna turistička destinacija, u koju nikada veći broj turista nije dolazio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.