ALIMPIĆKA NAJPOPULARNIJA U BIBLIOTEKAMA!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.03.2018

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narodna biblioteka Srbije juče je objavila listu 10 najčešće pozajmljivanih naslova domaćih autora u javnim bibliotekama Srbije tokom 2017. godine i na prvom mestu se nalazi trotomni roman "Kazna za greh" Jelene Bačić-Alimpić.

RepublikaFoto: instagram.com/jelena_bacic_alimpic
Jelena Bačić-Alimpić

Slede "Arzamas" Ivane Dimić, "Islednik" Dragana Velikića, "Nigde nema te" Jelene Bačić-Alimpić, "Osama" Vladimira Kecmanovića, "Kad zvona zaneme: Valjevo 1915" Vlade Arsića, "Na Drini ćuprija" Ive Andrića, "Veliki rat" Aleksandra Gatalice, "Ničija" Vesne Dedić i "Kainov ožiljak" Vladimira Kecmanovića.

Od 155 javnih biblioteka u Srbiji, na anketni upitnik odgovorilo je 105 biblioteka, dostavljajući podatke o broju pozajmljivanja knjiga domaćih autora.

Teškoću u utvrđivanju liste, kako navode iz nacionalne biblioteke, predstavljala je činjenica da biblioteke rade u različitim sistemima za automatizaciju bibliotečkog poslovanja ili nisu ni u jednom od pomenutih sistema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading