"MAMA, JA SE NOĆAS NE VRAĆAM KUĆI": Za "bezobrazno" mesto kod Sremske Mitrovice čuo i AMERIKANAC, a njegova REAKCIJA postala viralna!

Autor:

Vesti

14.09.2023

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naziv Pičkovac je široko prihvaćen među meštanima. Za neke je možda pomalo vulgaran, ali oni ga se, kako kažu, ne stide,

"MAMA, JA SE NOĆAS NE VRAĆAM KUĆI": Za "bezobrazno" mesto kod Sremske Mitrovice čuo i AMERIKANAC, a njegova REAKCIJA postala viralna!

Foto: printscreen/instagram/Youtube

Naselje na periferiji Sremske Mitrovice, u narodu poznato kao Pičkovac, zbog svog naziva nije zanimljivo samo stanovnicima Srbije. Za njega je čuo i jedan Amerikanac, koji je, reklo bi se po njegovoj reakciji, oduševljen ovim nesvakidašnjim nazivom.

Kada je pogledao reportažu iz ovog naselja u Srbiji, prvo je zbunjeno ponovio njegov naziv, a onda je rekao:

- Šta je Pičkovac? Mama, ja se noćas ne vraćam kući - poručio je šaljivo on, a snimak je postao viralan na društvenim mrežama.

 

 

Inače, pomenuto naselje ima više naziva, a neka od njih su Severno od Planinske, naselje kod pruge ili Pičkovac...

Stariji meštani kažu da su se 70-ih godina, kada je izgrađeno u, tada elitno naselje, prvi počeli naseljavati i graditi kuće baš mitrovački ginekolozi, te otuda neobično ime „Pičkovac“, koje učiteljice i dame iz Mitrovice ne izgovaraju, već za njega kažu „ono naselje sa bezobraznim imenom“.

Drugi pak tvrde da se ne radi o tome, već da nadimak datira iz perioda stvaranja urbanističkog plana tog dela grada, kada je neko od mitrovačkih urbanista na pitanje znatiželjnika: „Gde će biti to naselje?“, odgovorio: „Tamo u pičkovcu“, što je u slengu trebalo da znači - tamo negde u nedođiji.

 

 

Iako je ovaj naziv koji je široko prihvaćen među meštanima za neke možda pomalo vulgaran, oni ga se, kažu, ne stide.

"To je normalno za ovde, mi smo se uklopili u to. Nije me ni sramota da kažem kad me pitaju odakle sam, ja kažem 'Normalno, iz Pičkovca'", rekao je jedan meštanin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading