MINISTARSTVO INFORMISANJA I TELEKOMUNIKACIJA POTVRDILO! Srbija dobija 5G

Autor:

Vesti

13.09.2023

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Republici Srbiji su već oslobođeni osnovni, pionirski radiofrekvencijski opsezi od interesa za razvoj 5G.

MINISTARSTVO INFORMISANJA I TELEKOMUNIKACIJA POTVRDILO! Srbija dobija 5G

Foto: shutterstock

Srbija dobija 5G! Kako se saznaje, pravilnik će biti na javnoj raspravi od ponedeljka, a nakon toga kreće i nadmetanje za dodelu frekvencija.

Kako je potvrđeno u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija od ponedeljka počinje javna rasprava o Predlogu pravilnika o minimalnim uslovima za izdavanje pojedinačnih dozvola za korišćenje radiofrekvencijskog spektra na osnovu sprovedenog postupka javnog nadmetanja u radiofrekvencijskim opsezima 694–790 MHz, 2500–2690 MHz i 3400–3800 MHz, prenosi Blic.

Donošenje navedenog pravilnika predstavlja osnovu za pokretanje postupka javnog nadmetanja za dodelu radiofrekvencijskog spektra za mobilne komunikacione mreže pete generacije (5G), koje predstavljaju jedan od najvažnijih segmenata društvenog i privrednog razvoja, kao i celokupne digitalne transformacije društva.

- U Republici Srbiji su već oslobođeni osnovni, pionirski radiofrekvencijski opsezi od interesa za razvoj 5G, a novi Zakon o elektronskim komunikacijama, kao i akta Vlade, Ministarstva i Regulatornog tela za elektronske komunikacije i poštanske usluge, predstavljaju regulatorni okvir za dalji razvoj mreža nove generacije - naveli su u resornom Ministarstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading