ČEKA NAS JOŠ LEDENIH DANA: NA SNAZI CRVENI METEOALARM!

Autor: Tanjug

Vesti

01.03.2018

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hidrometeorološki zavod Srbije za danas pa do nedelje proglasio je crveni meteoalarm koji znači da se prognoziraju "naročito opasne vremenske pojave".

RepublikaFoto: pixabay.com
Očekuje se i pojava ledene kiše

Danas, sutra i u subotu, na snazi će, u većim delovima zemlje, biti crveni meteoalarm jer će prema prognozama meteorologa biti izuzetno hladno, a biće i kiše koja će lediti pri tlu.

Na sajtu RHMZ je objašnjeno da crveni meteoalarm znači da su "prognozirane naročito opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja".

Prema prognozi, danas ujutro biće vedro i izuzetno hladno, u većini mesta sa najnižom temperaturom od minus 20 do minus 14 stepeni Celzijusa. 

Tokom dana doći će do postepenog naoblačenja sa jugozapada, kasnije po podne i uveče mestimično sa snegom. 

Na jugozapadu zemlje će sneg preći u kišu koja će se lediti pri tlu. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, najviša dnevna od minus 2 na jugu i jugoistoku, do minus 6 na severu.


Slično vreme i u Beogradu, s jutarnjom temperaturom i do minus 15, a tokom dana do minus pet stepeni Celzijusa.

U petak tokom dana i u subotu ujutro mestimično sa kišom koja će se lediti na tlu. Do nedelje u košavskom području jak jugoistočni vetar. Od petka temperatura u postepenom porastu. 

Zatim do kraja perioda, do 8. marta, promenljivo oblačno i osetno toplije, u pojedinim danima sa slabom kišom. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading