MINISTAR VESIĆ: Obnavlja se Temerinski put, ove godine pola milijarde dinara u rekonstrukciju puteva u Novom Sadu (FOTO)

Autor:

Vesti

11.09.2023

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo ove godine nešto više od četiri miliona evra će biti uloženo u obnovu saobraćajnica u Novom Sadu.

MINISTAR VESIĆ: Obnavlja se Temerinski put, ove godine pola milijarde dinara u rekonstrukciju puteva u Novom Sadu (FOTO)

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dalo je danas saglasnost da Javno preduzeće "Putevi Srbije" krene u obnovu Temerinskog puta u Novom Sadu, koji predstavlja jedan od ulaznih pravaca u grad.

Potpisivanju ugovora između JP "Puteva Srbije" i Grada Novog Sada, u Gradskoj kući, prisustvovao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Vrednost radova na rekonstrukciji Temerinskog puta je 157 miliona dinara.

Ministar Vesić je istakao da je to samo jedan od projekata za koji su izdvojena sredstva iz budžeta "Puteva Srbije", iz kojeg je do sada uloženo oko 200 miliona dinara za rekonstrkciju Venizelosove ulice u Novom Sadu i obnovu Bulevara Kneza Miloša, koja će uskoro biti zavšrena.

- Dogovorili smo se i da "Putevi Srbije" krenu u obnovu Novosadskog druma, prema Veterniku. Za to će u najkraćem roku biti izdat nalog i tokom jesena biće obnovljen i taj putni pravac, u vrednosti oko 280 miliona dinara - rekao je Vesić.

Kada se saberu uložena i sredstva koja je biti izdvojena, računica je da će samo ove godine oko 500 miliona dinara, odnosno nešto više od četiri miliona evra, biti uloženo u obnovu saobraćajnica u Novom Sadu, naglasio je ministar.

- To pokazuje koliko nam je svaka obnova ulica važna, koliko nam je stalo da imamo novca za autoputeve, brze saobraćajnice, ali i za lokalne puteve - rekao je Vesić.

Takođe, ukazao ne da će država ove godine uložiti više od 350 miliona evra u regionalne i lokalne puteve u celoj Srbiji.

- Srbija nikada nije ovolio ulagala u obnovu regionalnih, magistralnih i lokalnih puteva - naglasio je Vesić.

Podsetio je da se u Novom Sadu grade dva mosta, jedan u produžetku Bulevara Evrope, i drugi od Kaća do Petrovaradina, u okvoru Fruškogorskog koridora, dok sam Grad Novi Sad gradi još jedan most.

Vesić je najavio da će narednih meseci biti potpisan ugovor o izgradnji autoputa Beograd – Zrenjanin - Novi Sad.

- Srbija mnogo ulaže u u obnovu i izgradnju puteva u Vojvodini, koja će biti premrežena brzim saobraćajnicama. Uz Fruškogorski koridor i "Smajli" saobraćajnicu, građani Vojvodine konačno će biti na pravi način saobraćajno povezani, u pokrajini, ali i sa ostatkom Srbije - rekao je Vesić.

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ministar Vesić u Gradskoj kući u Novom Sadu

Inače, radovi na rehabilitaciji Temerinskog puta, počeće obnovom deonice od raskrsnice sa Primorskom ulicom do kružnog toka kod Rodića, u dužini od oko 2 kilometra. Radovi će obuhvatiti površinu od oko 30.000 kvadrata.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić istakao je da je u poslednjih 11 godina, ukuljučujući i ovu, uloženo 16 milijardi dinara u putnu privredu, što je istorijsko izdvajanje budžetskih sredstava za održavanje saobraćajne infrastrukture i čini Novi Sad danas umnogome drugačijim i privlačnijim mestom za život i rad.

U prilog tome, dodao je, svedoči činjenica da je, za ovu godinu obezbeđeno 3,15 milijardi dinara za putnu privredu.

- Radovi su u toku na mnogim lokacijama u gradu, a u narednim danima započinjemo rekonstrukciju Temerinskog puta. Zahvalan sam Ministarstvu građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja koje je obezbedilo sredstva za rehabilitaciju kolovozne konstrukcije na Bulevaru kneza Miloša i Venizelisove ulice. Posebno me raduje činjenica da sam danas sa ministrom Vesićem dogovorio da će do kraja godine započeti radovi na rekonstrukciji Novosadskog puta - rekao je Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading