TUŽNE VESTI IZ BEOGRADSKOG ZOOLOŠKOG VRTA: "JUTROS JE UGINULA NAŠA SLONICA TVIGI" - Imala je 58 godina!

Autor:

Vesti

04.09.2023

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napustila nas je u 58. godini, nakon kraće i teške bolesti, saopštio je Vrt dobre nade. Bila je azijski slon, volela je da se kupa i jede lubenice

TUŽNE VESTI IZ BEOGRADSKOG ZOOLOŠKOG VRTA: "JUTROS JE UGINULA NAŠA SLONICA TVIGI" - Imala je 58 godina!

Foto: RTS

"Jutros je uginula naša slonica Tvigi. Bila je među najstarijim i najpoznatijim stanovnicima Beo zoo-vrta. U Beograd je stigla 1990. godine i veoma brzo je osvojila srca posetilaca i zaposlenih, koji su do poslednjeg dana brinuli o njoj sa puno ljubavi i pažnje. Napustila nas je u 58. godini nakon kraće i teške bolesti. Zauvek ćemo pamtiti ovu divnu i plemenitu životinju", reči su kojima se beogradski zoološki vrt jutros na mrežama oprostio od Tvigi, jedne od najomiljenijih životinja u vrtu, koju su deca prosto obožavala.

Ko je bila Tvigi

Beogradska Tvigi bila je azijski slon. Oni žive u krdima koji broje između deset i 30 jedinki, i sačinjavaju ih ženke. Zajednica je matrijarhat i predvodi je najstarija ženka. Kad ona ugine ili joj se bilo šta desi, zamenjuje je druga najstarija ženka. Krdo prema tome čine bake, majke, ćerke... Postoje i muška krda, koja se sastoje samo od mužjaka koji su napustili krdo u kom su rođeni. To se dešava kod svih mužjaka i najčešće do šeste godine života. Slonica Tvigi volela je da se kupa i jede lubenice.

Ko god je posetio Zoo-vrt, ostaće mu u pamćenju. Beograđane je jutros vest rastužila a mnogi su se u komentarima i lično oprostili od Tvigi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beo Zoo Vrt (@beozoovrt)

- Koliko mi je žao što sam sad ovo pročitao... Zaštitni znak Beo zoo-vrta toliko godina i svaki put radost za videti... Impresivna životinja sa neverovatnim životom... Od Indije, preko zapadne Evrope pa do svog konačnog doma u Beogradu... Vuk Bojović joj je spasao život... Teška srca primam ovu vest, jer sam bio ponosan na Beo zoo-vrt... Volim i poštujem Beo zoo-vrt godinama. Od malih nogu mi pričinjava veliku radost, i mnoge lepe stvari su mi se tamo desile, i svaki moj odlazak pred neke bitne stvari u mom životu mi je doneo sreću i uspeh. Tvigi, bićes zauvek u našim srcima. Uživaj sad na toj drugoj strani života u koju si prešla❤️, deo je objave koju je napisao jedan Milan.

Od Tvigi se oprostio i Borski zoo-vrt koji je napisao sledeće: Drage naše kolege, znamo da je za zaposlene to kao gubitak člana porodice. Saosećamo sa vama...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading