PLJUSKOVI I GRMLJAVINA U VEĆEM DELU ZEMLJE! U Srbiji danas promenljivo oblačno i svežije!

Autor:

Vesti

30.08.2023

05:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I u Beogradu danas promenljivo oblačno i još malo svežije, u pojedinim delovima grada tokom dana kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom

PLJUSKOVI I GRMLJAVINA U VEĆEM DELU ZEMLJE! U Srbiji danas promenljivo oblačno i svežije!

Foto: Republika

U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti promenljivo oblačno i još malo svežije, mestimično sa kratkotrajnom kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, a na jugu i jugozapadu Srbije jugozapadni. Najniža temperatura od 14 do 19, najviša dnevna od 26 do 29 stepeni.

U Beogradu danas promenljivo oblačno i još malo svežije, u pojedinim delovima grada tokom dana kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 17 do 19, a najviša dnevna oko 28 stepeni. Za teritoriju Banata upaljen je narandžasti meteo alarm što znači da vreme može biti opasno.

Na slivovima Mlave, Peka, Crnog Timoka, Nere, Brzave i Moravice tokom 29/30. avgusta moguća su manja lokalna izlivanja bujičnih vodotoka sa pojavom urbanih poplava.

U Srbiji u četvrtak promenljivo oblačno i svežije, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, naročito u zapadnim i centralnim krajevima, dok će se uglavnom suvo vreme zadržati samo na jugoistoku zemlje.

Od petka do nedelje promenljivo oblačno i suvo sa dužim sunčanim intervalima, uz postepeni porast temperature. Uslova za kratkotrajnu kišu ili pljusak biće samo u petak ponegde na jugu i jugozapadu Srbije.

Od 4. septembra ponovo se očekuje nestabilno vreme, mestimicno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading