ANTIĆ: Elektroenergetska situacija stabilna u celoj Srbiji!

Autor: Tanjug

Vesti

27.02.2018

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Energetska situacija u celoj Srbiji je stabilna i sve toplane u zemlji rade po 24 sata", izjavio je danas ministar rudarstva i energtike Aleksandar Antić.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Antić

EPS proizvodi dovoljne količine električne energije i nema problema u prenosno-distributivnoj mreži, istakao je Antić.

- Iako je veoma hladno i velike su padavine, broj potrošača u Srbiji koji eventualno nema električnu energiju je zanemarljiv, ispod niova statističke greške - rekao je ministar Tanjugu.

Kako je naveo, "Srbijagas" obezbeđuje dovoljne količine gasa za potrebe svih daljinskih sistema grejanja, privrede i građana. 

- To su količine između 13 i 13,5 miliona metara kubnih gasa, a sutra očekujemo da će to biti i više od 14 miliona metara kubnih gasa. Za to smo spremni, imamo dovoljne količine gasa koji dobijamo iz Mađarske i podzemno skladište radi punim kapacitetom - podvukao je Antić.

Ministar je jutros obišao dispečarski centar "Beogradskih elektrana" kako bi se uverio da sistem funkcioniše bez problema i rekao da je potpuno uredno snabdevanje svim energetnima.

Istakao je da sve toplane u Srbiji rade u režimu 24 sata i imaju dovoljnu količinu energenata, gasa, mazuta, uglja....

- Sada je sve pod kontrolom, sve državne službe su na terenu ili u pripravnosti da brzo i efikasno reaguju - zaključio je Antić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading