TINDER SWINDLER NA BALKANSKI NAČIN! "Sportista iz inostranstva" navlači devojke na ljubav pa im uzima i POSLEDNJI DINAR - evo kako da se zaštitite od EMOTIVNIH KRVOPIJA! (VIDEO)

Autor:

Vesti

23.08.2023

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojka, verujući njegovim rečima, prebacila mu je novac na račun kako bi mu pomogla.

TINDER SWINDLER NA BALKANSKI NAČIN! "Sportista iz inostranstva" navlači devojke na ljubav pa im uzima i POSLEDNJI DINAR - evo kako da se zaštitite od EMOTIVNIH KRVOPIJA! (VIDEO)

Foto: Shutterstock

Netflix je osvojio gledatelje širom sveta svojim dokumentarnim filmom "Tinder Swindler", koji prati neverovatan slučaj prevaranta sa Tindera. Film je temeljen na istinitim događajima i izazvao je veliku pažnju jer otkriva mračnu stranu online upoznavanja i manipulacije.

Priča o devojci sa naših prostora koja je poverovala u laži mladića kojeg je upoznala na Tinderu služi kao podsetnik da je oprez i kritičko razmišljanje neophodno prilikom komunikacije i deljenja informacija na internetu.

Foto: Shutterstock

 

Nakon što je instalirala aplikaciju Tinder, devojka je upoznala mladića koji se predstavljao kao fini sportista i navodno trenirao u inostranstvu. Kroz njihove razgovore, stekla je utisak da su postali izuzetno bliski, deleći svoje životne priče i osećanja.

Mladić joj je poverio da se nalazi u finansijskim problemima i kako mu je potrebna pomoć. Devojka, verujući njegovim rečima, prebacila mu je novac na račun kako bi mu pomogla. Ovaj događaj je, nažalost, razotkrio pravu prirodu njegove namere - prevare.

Ovaj slučaj ukazuje na složene rizike koji dolaze sa online platformama za upoznavanje.

Nažalost, internet je postao teren za različite prevare, a ova priča nas podseća koliko je važno biti oprezan i kritičan prema informacijama koje dobijamo putem interneta.

Celu ispovest prevarene devojke pogledajte u videu ispod. 

 

 

 

Da bi se izbegle situacije poput ovih, važno je slediti nekoliko koraka opreza prilikom komunikacije sa osobama koje smo upoznali online:

1. Provera Identiteta: Pokušajte proveriti istinitost informacija koje osoba deli s vama. Obratite pažnju na nelogičnosti ili kontradikcije u njihovim pričama.

2. Ne Delite Lične Informacije: Izbegavajte deljenje ličnih informacija kao što su adresa, brojevi računa i drugi osetljivi podaci.

3. Budite Oprezni sa Finansijskim Transakcijama: Nikada ne vršite finansijske transakcije za nekoga koga ste upoznali online, bez obzira na priču koju vam govore.

4. Poverenje se Gradi Postepeno: Odnos sa nekim treba da se gradi postepeno. Ako osoba insistira na brzim emocionalnim ili finansijskim koracima, to može biti upozoravajući znak.

Ovaj slučaj nas podseća na važnost online sigurnosti i budnosti, i da je kritičko razmišljanje ključno kako bismo se zaštitili od prevara i zadržali svoju privatnost i bezbednost.

Foto: tiktok/printscreen/thehashtagbaby

 

Popularni "Tinder Swindler"

Netflksov dokumentarac prati priču Sajmona Hajuta, prevaranta koji je koristio Tinder kao platformu za manipulaciju i prevaru desetina žena. Njegova vešto izvedena "Ponzijeva šema" omogućila mu je da izvuče velike količine novca od svojih žrtava.

Sajmon Hajut bi putem Tindera upoznavao žene i brzo bi ih osvojio svojim šarmom, lažnim pričama o poslovnom uspehu i društvenom statusu. Nakon što bi stekao njihovo poverenje, manipulativno bi ih nagovarao da mu pozajme novac pod izgovorom da će im ga vratiti čim završi posao. Zanimljivo je da je koristio priču kako je sin kralja dijamanata, čime je dodatno zavaravao svoje žrtve.

Dokumentarac prati Hajutovu tehniku manipulacije, koja je uključivala impresivne prve sastanke, odlaske na događaje i postupno izgrađivanje odnosa s žrtvama. Paralelno, Hajut bi isto tako manipulirao drugim ženama, što je stvorilo duboku zavjeru i izuzetno kompliciranu mrežu laži.

Ova priča bacila je svetlo na rastući fenomen online prevara i manipulacija, posebno putem društvenih mreža i aplikacija za upoznavanje. Film je privukao pažnju gledatelja jer otkriva kako ranjive osobe mogu biti zavodljive i uvučene u mrežu laži i prevare.

"Tinder Swindler" je postao jedan od najgledanijih filmova na Netflixu, što ukazuje na interesovanje publike za istinite priče o prevari i manipulaciji. Film takođe podseća korisnike online platformi na oprez i važnost prepoznavanja potencijalno opasnih situacija kako bi zaštitili svoju privatnost i sigurnost.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading