OVO JE ISTINA O STANJU ŽIVOTINJA U ZOO VRTU U BORU: Na teren izašla veterinarska inspekcija po nalogu Ministarstva

Autor:

Vesti

22.08.2023

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom uznemirujućeg multimedijalnog sadržaja koji prikazuje zdravstveno i kondiciono stanje životinja u zoološkom vrtu u Boru, inspektori Ministarstva zaštite životne sredine, sa stručnim saradnicima Zavoda za zaštitu prirode i veterinarskom inspekcijom, danas su obavili nenajavlјen inspekcijski nadzor kako bi se utvrdilo realno stanje na terenu i uslovi u kojima životinje žive.

OVO JE ISTINA O STANJU ŽIVOTINJA U ZOO VRTU U BORU: Na teren izašla veterinarska inspekcija po nalogu Ministarstva

Foto: ST/Nemanja Pančić

Inspektori i stručnjaci obišli su i snimili jelena, koji je ovih dana na društvenim mrežama prikazan kao izgladneo, zatim belog papagaja, koji je prikazan opalog perja, kao i druge životinje stanare borskog zoo vrta, navodi se u saopštenju.

Tigrica koja je prikazana u zapuštenom stanju, uginula je pre dve godine. 

Kako je veterinarska inspekcija na licu mesta pojasnila, papagaju jeste otpalo perje, što je nastupilo kao posledica pojačanog stresa ili traume. 

Fotografije objavlјene kao aktuelne na društvenim mrežama ne prikazuju realno stanje, već zbog činjenice da je na njima prikazana tigrica koja je uginula pre dve godine. 

Ministarstvo zaštite životne sredine apeluje na sve da ne objavlјuju sadržaje kojima obmanjuju i uznemiravaju građane. 

Ovakve fotografije i snimci potresni su ne samo za lјubitelјe životinja, već i za celokupnu javnost, zaključuje se u saopštenju Ministarstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


Komentari (0)

Loading