HLADNOĆA IH OTERALA SA ULICA: Beskućnici napunili prihvatilišta!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.02.2018

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog hladnoće i snega koji pada na gotovo celom području Srbije, sve veći broj beskućnika sklanja se u Prihvatilište za odrasla i stara lica u Beogradu, a danas je troje zatražilo smeštaj u ovoj ustanovi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija


Direktorka Prihvatilišta Nevenka Nikić Simatković za Tanjug kaže da je kapacitet od 104 ležaja premašen, te da sada ima 125 ležajeva koji, ipak, nisu dovoljni.

- Snalazimo se, radimo 24 sata i pružićemo pomoć svima. Imamo dovoljno hrane i sredstava za higijenu, ali je prostor veliki problem - navela je. 

Dodaje da je tokom vikenda došlo troje beskućnika, a da je danas primljeno još troje.

- Mi već sada radimo preko kapaciteta, nećemo nikog vratiti, a ostaje nam da se snalazimo i organizujemo - dodala je Nikić-Simatković. 

Kaže i da je nedostatak prostora dugogodišnji problem, te da i druge ustanove koje se nalaze u sistemu socijalne zaštite treba da "otvore vrata".


- Apelujemo na gerontološke centre, jer su naši štićenici uglavnom ljudi preko 60 godina, i na ostale ustanove da otvore vrata i prime ljude koji čekaju na drugi smeštaj, kako bismo mi imali mesta za naše štićenike - kaže direktorka Prihvatilišta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading