Poslovna akademija PKS - nove obuke za bolje poslovanje

Autor:

Vesti

12.08.2023

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnovni nivo obuke iz oblasti pripreme i upravljanja projektom biće realizovan u septembru, a napredni u novembru 2023. godine.

Poslovna akademija PKS - nove obuke za bolje poslovanje

Foto: Privredna komora Srbije

 Projektni menadžment u fokusu

Podrška privredi u razvoju kadrova jedan je od strateških prioriteta Privredne komore Srbije (PKS) koja je u skladu sa najboljim praksama u Evropi i svetu osnovala Poslovnu akademiju sa ciljem da odgovori na rastuću potrebu zaposlenih za kraćim ciklusima obrazovanja, za stručnim osposobljavanjem i sticanjem kvalifikacija i znanja koja će omogućiti pokretanje sopstvenog biznisa. 

Više od 700 polaznika

U protekloj godini, Poslovna Akademija PKS realizovala je 49 stručnih obuka, koje su trajale od nekoliko dana do više meseci, od kojih je šest bilo namenjeno sticanju licence i pripremi za polaganje stručnih ispita, a 34 su specijalističke posvećene unapređenju kapaciteta kadrova u privredi. Ove obuke je pohađalo je više od 700 polaznika.

 

Od knjigovođe do bezbednosti i zdravlja na radu

„Za jesen/zimu 2023, pripremljeni su novi ciklusi obuka počev od edukacija za Poreskog savetnika, Procenitelja vrednosti nepokretnosti, Lica za bezbednost i zdravlje na radu, Samostalnog knjigovođu i druge.

U ponudi raznovrsnih tema, ovog puta posebno izdvajamo Obuku za pripremu projekata za finansiranje EU fondovima, kao osnovni nivo i Adaptivno upravljanje projektima, kao napredni nivo obuke, u okviru modula Projektni menadzment“, objašnjava Mirjana Kovačević, direktorka Poslovne akademije PKS.

Republika

Foto: Privredna komora Srbije

Mirjana Kovačević

 

Menadžment projekata, ističe Kovačević,  u svetu se smatra priznatom profesijom još od sredine prošlog veka, ali je ona dobila na značaju tek pošto su menadžeri počeli da se bave složenim projektima i pojavom IT tehnologije.

S obzirom na današnji izuzetno ubrzan, integralni i globalni način rada, za kompaniju raspolaganje kadrovima obučenim za upravljanje projektima i projektno raznmišljanje je komparativna prednost. U isto vreme, mogućnost korišćenja dostupnih programa i fondova Evropske unije i međunarodnog tržišta javnih nabavki, predstavlјa značajan potencijal za svako privredno društvo, javno preduzeće ili nevladinu organizaciju, pa je fokus na EU principima i pravilima u implementaciji projekata.

Foto: Privredna komora Srbije

Mirjana Kovačević

 

Naš osnovni trening program pripreme EU projekata, obuhvata petodnevnu obuku, a sastoji se od tri modula koji se mogu pohađati pojedinačno ili zajedno, a kroz praktične primere obuhvataju teme: Razvoj, analiza, priprema i pisanje projekata, Metode izrade budžeta i Javne nabavke.

Za polaznike koji uspešno savladaju osnovni nivo obuke, pripremili smo napredni nivo, pod nazivom Adaptivno upravljanje projektima, u trajanju od 30 časova i sa puno praktičnih primera i praktičnog rada.

Foto: Privredna komora Srbije

Mirjana Kovačević

 

Osnovni nivo obuke iz oblasti pripreme i upravljanja projektom biće realizovan u septembru, a napredni u novembru 2023. godine.

Foto: Privredna komora Srbije

Mirjana Kovačević

 

Više informacija je raspoloživo na sajtu PKS i Poslovne akademije PKS. www.pks.rs i www.akademijapks.rs

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading