OTKRIVAMO MUVAČINE SA MONTAŽNIM KUĆAMA: Varaju državu i kupce - tvrde da im niko ništa ne može

Autor:

Vesti

11.08.2023

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik firme Boks haus (Box house) studio iz Pančeva Zoran Branković prevario je više klijenata poslednjih meseci, ali i državu kroz utaju poreza, otkrivaju Srpski telegraf i republika.rs

OTKRIVAMO MUVAČINE SA MONTAŽNIM KUĆAMA: Varaju državu i kupce - tvrde da im niko ništa ne može

Foto: Privatna arhiva, A frame

Ljudi koji su s njim poslovali o objasnjavaju sistem muljanja.

- Videli smo oglas i svidele su nam se "A frame" kuće za nase etno selo. Cena za dve je oko 48.000 evra s tim da odmah traži avans od 50 odsto. Ono sto je bilo sumnjivo jeste da nije hteo da mu se uplati na račun, već u kešu i za to kao izda neku priznanicu. A potom i 30 odsto kad uradi krovnu konstrukciju. Čak ni priznanicu za tih 30 odsto ne izdaje. Kada sam mu je tražila rekao je da za istom nema potrebe uz napomenu “tu smo, nećemo pobeći!”. U međuvremenu otaljava, probija sve rokove i ugrađuje zapaljive materijale, poput gorivih bužira. Projekte, kao ni skice ne dostavlja i samo manipuliše. Čak električari nisu znali gde da provuku kablove jer nije dostavio projekat! Zbog njega smo izgubili živce ali i novac. Koliko je bahat i bezobrazan govori i činjenica da se gotovo nikada ne javlja na telefon, niti odgovara na poruke u vezi sa pitanjima oko fušerisanja i probijanja rokova - otkriva vlasnica jednog od imanja (ime poznato redakciji) i dodaje da konstrukcija prokišnjava, šuplja je na vrhu i voda probija.

 

Kako napominje, ljude ubeđuje da im ne treba građevinska dozvola za postavljanje sto na kraju nije istina. Zato izbegava i dostavljanje projekata.

 

Republika

Foto: Privatna arhiva, A frame, Box house

Ovako bi po dogovoru trebalo da izgleda montažna kuća

 

Kako tvrdi on nije usamljen slučaj jer je saznao da je tako mnoge nasamario. 

- Zamislite, on čak prevozi radnike neregistrovanim kombijem i policija ga kažnjava ali sam priča kako ima jake veze da sredi kazne.

Imam veze u poreskoj

Kad smo pitali Zorana Brankovića zašto ne ide preko računa kaže da je sve ok i da niko tu ne može da ima problema jer tako radi godinama i ima ljude u poreskoj koji ga ne kontrolišu.

Republika

Foto: Privatna arhiva, A frame, Box house

Zoran Branković

Brankoviću smo poslali pitanje da li montažne kuće radi sa atestiranom oremom, kao i to da li do kraja završava druge dogovorene poslove za koje unapred uzima novac, međutim od njega odgovore nismo dobili.

Krivična prijava 

Oštećeni vlasnik imanja najavljuje krivičnu prijavu zbog prevare i tuzbu za naknadu štete, ali poziv i druge oštećene da se jave i da svi zajedno stanu na put prevarantu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Pera

11.08.2023 22:07

Dotični i zaslužuje da bude prevaren.Eej bre 24000e da mu daš na ruke a ne na račun,pa jos 15000e opet na ruke i bez priznanice.