STEFANOVIĆ: Osnovi bezbednosti dece i za đake prvake!

Autor:

Vesti

23.02.2018

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je da će na inicijativu Ministarstva unutrašnjih poslova, od naredne školske godine, pored učenika četvrtog i šestog razreda, i đaci prvaci imati predmet "Osnovi bezbednosti dece", čiji je primarni cilj edukacija najmlađih o bezbednom ponašanju i zaštiti od različitih opasnosti.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Tekst potpisa

Stefanović, koji je u Obrenovcu prisustvovao predstavi namenjenoj đacima prvacima "Đaci vas mole, usporite pored škole", istakao je da je cilj Ministarstva da svako dete u školi nauči kako da se bezbedno ponaša u saobraćaju, da se zaštiti od opasnosti koje vrebaju na internetu, edukuje o štetnom uticaju droga i alkohola, nasilja, ali i o svim drugim potencijalnim opasnostima.   

- Hoćemo da sva deca od prvog dana u školi počnu da stiču znanja o tome šta su osnovni elementi bezbednosti, da to čuje od policajaca predavača, ali i da roditelji znaju da će  njihovo dete biti sigurno, bezbedno i zaštićeno na putu od kuće do škole. Policija je tu da radi svoj posao, da zaštiti sve građane, a deca su uvek bila prioritet za Ministartsvo unutrašnjih poslova - rekao je Stefanović. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

Ministar je istakao da je u okviru akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“, koju zajedno sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova, grad Beograd, „Parking servis“, škole i opštine, održano više od 1.600 predavanja o bezbednom ponašanju u saobraćaju, kojima je prisustvovalo oko 160.000 đaka prvaka.

Stefanović je prvacima obrenovačkih osnovnih škola poručio da uvek mogu da se obrate policajcima i od njih zatraže pomoć.

- Posao policajaca je da brinu o vama, da budu tu za vas, da vas čuvaju i ako imate neki problem uvek možete da im se obratite. Policajci su tu za vas - poručio je ministar Stefanović đacima prvacima.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Gradski menadžer Goran Vesić, zahvalivši se ministru Stefanoviću i Ministarstvu unutrašnjih poslova na učešću u ovoj akciji, ukazao je da MUP zajedno sa gradom Beogradom radi i na nizu drugih projekata, poput uvođenja video nadzora u školama, koji imaju za cilj podizanje nivoa bezbednosti dece.

Vesić je istakao da je "Parking servis" ispred više od dvadeset beogradskih osnovnih škola, koje se nalaze u okviru parking zona, odredio po jedno "đačko parking mesto" i sav prihod od naplate parkiranja na tom parking mestu ide za potrebe te škole.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Prema njegovim rečima, od tog novca, škole svake godine dobiju kompjuter, tablu ili nešto drugo što je potrebno, a građani su upoznati da novac od naplate parkinga ide za potrebe škole. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Kupina

23.02.2018 16:34

Odlicna sam zamisao sta deca treba da uce

TSIDMZ

23.02.2018 17:17

Tako i treba usmeravati nase najmladje.

Mudri dzentlmen

23.02.2018 18:33

Treba deci na vreme skrenuti paznju na bitne stvari u zivotu! U potpunosti podrzavam ovakve akcije i nadam se da ce ih biti sirom Srbije!

SKUTER

23.02.2018 18:41

Sve pohvale za ovu odlicnu zamisao.