NEMA VIŠE DELJENJA NETFLIX NALOGA! Nepopularna zabrana striming platforme stigla i u Srbiju: Evo šta to znači

Autor:

Vesti

24.07.2023

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sprovođenje svoje politike, Netflix koristi različite metode, uključujući praćenje IP adrese, identifikacionih brojeva uređaja i Wi-Fi mreže.

NEMA VIŠE DELJENJA NETFLIX NALOGA! Nepopularna zabrana striming platforme stigla i u Srbiju: Evo šta to znači

Foto: Shutterstock

Netflix, popularna striming platforma, odlučila je da proširi zabranu deljenja naloga i na Srbiju. Ova politika već je primenjena u brojnim zemljama, uključujući SAD, Kanadu, Španiju i Portugaliju, a sada se primenjuje na globalnom nivou.

Za korisnike iz Srbije, ovo znači da će morati da se pridržavaju istih pravila koja važe i u zemljama gde je zabrana već uvedena. Korisnici mogu da koriste tuđi nalog samo ukoliko žive (na istoj lokaciji) sa vlasnikom naloga. Ako žele da gledaju sadržaj istovremeno, domaćinstvo mora biti pretplaćeno na odgovarajući plan, piše Telegraf.

Netflix nudi tri plana: Basic, Standard i Premium. Basic plan, koji košta 4,99 evra mesečno, omogućava neograničeno gledanje filmova i serija, i igranje mobilnih igara bez reklama na jednom podržanom uređaju. Slično, Standard plan košta 7,99 evra mesečno, ali omogućava gledanje na dva uređaja istovremeno, dok Premium plan za 9,99 evra mesečno pruža mogućnost gledanja na četiri uređaja.

Za sprovođenje svoje politike, Netflix koristi različite metode, uključujući praćenje IP adrese, identifikacionih brojeva uređaja i Wi-Fi mreže. Ovom politikom, Netflix ograničava svoje pretplatnike na pristupanje servisu sa mesta koje se smatra primarnom lokacijom svakog naloga.

"Extra member" funkcija, koja omogućava vlasniku naloga da dodaju člana koji nije u domaćinstvu za dodatnu mesečnu naknadu, nije dostupna u Srbiji zbog sniženih cena. Ipak, korisnici koji pozajmljuju Netflix naloge mogu prebaciti svoje profile na novi ili postojeći nalog na sledeći način:

* Otvorite pregledač interneta i ulogujte se u nalog sa kojeg želite da prebacite profil
* Posetite "Account Page"
* U "Profiles and Parental Controls" sekciji izaberite nalog koji želite da prebacite
* Izaberite opciju "Transfer", a zatim i "Start Profile Transfer"
* U zavisnosti da li želite da profil prebacite na nov ili postojeći nalog, izaberite "A New Account" ili "An Existing Account"
* Unesite mejl i lozinku novog ili postojećeg naloga na koji prebacujete profil
* Pratite dalja uputstva na ekranu kako biste završili proces

Iako su korisnici bili nezadovoljni odlukom kompanije Netflix da zabrani deljenje lozinki, najnoviji finansijski izveštaj najpopularnijeg striming servisa na svetu pokazuje da je to bio odličan poslovni potez. Tokom drugog kvartala 2023. godine, Netflix je privukao 6 miliona novih pretplatnika, piše Telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading