MUP IZDAO VAŽNO UPUTSTVO: Ovde ne treba nikako držati oružje - ovo su najbezbednija mesta

Autor:

Vesti

16.07.2023

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

MUP je saopštio da oružje uvek mora biti sklonjeno na sigurno, a vlasnici istog ne bi trebalo da dele ključeve, šifre od sefova ili kasa u kojima ga čuvaju sa neovlašćenim licima

MUP IZDAO VAŽNO UPUTSTVO: Ovde ne treba nikako držati oružje - ovo su najbezbednija mesta

Foto: MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije izdalo je preporuke i uputstva za čuvanje oružja. Iz MUP navode da posedovanje oružja zahteva maksimalnu odgovornost, kao i da ono može ugroziti život vlasnika, ali i drugih.

MUP je saopštio da oružje uvek mora biti sklonjeno na sigurno, a vlasnici istog ne bi trebalo da dele ključeve, šifre od sefova ili kasa u kojima ga čuvaju sa neovlašćenim licima.

- Oružje mora biti zaključao u sefovima, kasama ili ormarima koji se ne mogu lako otvoriti. Oružje mora da bude nedostupno neovlašćenim licima, posebno deci. Potrebno je da se oružje drži nenapunjeno, odvojeno od municije. Posedovanje oružja zahteva maksimalnu odgovornost. Jedna greška može uništiti vaš, ali i tuđi život. Ključeve ili šifre od kasa, sefova i ormara u kojima držite oružje pažljivo čuvajte, one ne smeju biti dostupne neovlašćenim licima, posebno ne deci - navode iz Ministarstva.

Sa druge strane, objašnjavaju i gde ga nikako ne bi trebalo skladištiti, te apeluju na građane da poštuju propise.

- Nikako ne držite oružje u garderoberima, fiokama, na zidovima, tavanima i drugim neobezbeđenim prostorijama. Time dovodite u opasnost sebe i svoju okolinu, a ovakvo držanje oružja zakonom je kažnjivo. Ne dozvolite da vaše oružje bude zloupotrebljeno, čuvajte ga u skladu sa propisima - dodaju.

Iz Ministarstva podsećaju da građani uvek mogu predati registrovano oružje u vlasništvo Republike Srbije, a da se o postupku predaje mogu informisati u najbližoj policijskoj stanici.

- Čuvaj svoje oružje na propisan način. Za bezbednije društvo! - poručuju iz MUP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading