Za lečenje mališana u inostranstvu još 30 miliona evra! Vučić: "Od SMA će se godišnje do osmoro dece lečiti o trošku države"!

Autor:

Vesti

13.07.2023

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti i govori o svim aktuelnim i gorućim temama za Srbiju.

Za lečenje mališana u inostranstvu još 30 miliona evra! Vučić: "Od SMA će se godišnje do osmoro dece lečiti o trošku države"!

Foto: printscreen/pink

Aleksandar Vučić je progovorio i o gorućoj temi, a to je lečenju dece u inostranstvu i stalnom skupljanju novca kako bi ona tamo otišla.

- U našoj zemlji stalno ide kampanja da država ne vodi računa o bolesnoj deci. Izgradili smo puteve, mostove, bolnice, škole, vrtiće, stadione, pozorišta... Oni kažu jeste, ali decu i dalje lečimo na SMS. Nekada je neumesno da na to odgovarate, ali ću da podnesem izveštaj građanima Srbije.

- Deca upućena u inostranstvo na lečenje i dijagnostiku od 2008. do 2012. - 440. Za ovih deset godina 4887. Onda je utrošeno 592 miliona dinara, a sada 3.670.000.000 dinara. I oni drže pridike o SMS lečenju.

Mi ćemo za lečenje u inostranstvu izdvojiti novih 30 miliona evra. Od septembra u svakom porodilištu u Srbiji moći će da se radi test na spinalnu mišićnu atrofiju, utrošićemo 62 miliona dinara.

Govoreći o deci oboleloj od SMA, kaže:

- Mi planiramo i nadamo se da ćemo u naredna dva ili tri meseca doneti pravilnik da takvih petoro do sedmoro ili maksimalno osmoro dece godišnje o trošku države pošaljemo na lečenje.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
Tanja

13.07.2023 21:37

Predsednik Vučić voli i brine o svom narodu. Pomoć deci koja su obolela je odlična vest za sve roditelje kojims je potrebna pomoć. Država je uvek tu za sve građane.

Taša

13.07.2023 21:38

Poslednjih godina izgrađeno je i opremljeno dosta porodilišta, ulaže se u lečenju dece sto pokazuje da predsednik misli na najmlađe građane naše zemlje

Marina

13.07.2023 21:38

Vučić misli na svoje građane a pogotovo na decu kojoj je potrebno lečenje u inostranstvu i najavio je dodatno izdvajanje sredstava za lečenje dece. Svaka čast na ovoj meri koja će jako puno pomoći deci i roditeljima.

iva

13.07.2023 21:46

Bravo na podrsci drzave.Deca su nasa svetinja.