GRAD VELIČINE ORAHA POGODIO VOJVODINU! Jezivo nevreme krenulo ka BEOGRADU! (FOTO)

Autor:

Vesti

13.07.2023

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je hitno upozorenje na pljuskove sa grmljavinom u naredna dva sata na teritoriji severa Bačke i Banata.

GRAD VELIČINE ORAHA POGODIO VOJVODINU! Jezivo nevreme krenulo ka BEOGRADU! (FOTO)

Foto: Republika.rs

Kako saznajemo od naših čitalaca, letnji dan u Vojvodini prekinule su vremenske neprilike. Jaki pljuskovi, grad veličine oraha, grmljavina, kao i lokalno olujni vetar negde oko 19 časova nadvili su se nad zapadnobačkim okrugom.

- Odjednom su se pojavili oblaci i krenulo je jako nevreme. Grad je padao nekoliko minuta i prekrio dvorište, nakon čega je jaka kiša nastavila da pada - rekao je B. G. iz Kule koji nam je poslao slike.

Takođe, jako nevreme pogodilo je i Vrbas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Zmajevo:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Podsetimo, meteorolozi su ranije najavili da će nakon drugog toplotnog talasa koji je pogodio ove godine Srbiju, pred kraj dana stići jak udar hladnog fronta koji će doneti osveženje, grmljavinske oluje, lokalno i grad.

Dolazak svežije vazdušne mase iznad vrele podloge i atmosfere dodatno će destabilizovati atmosferu, pa će biti idealnih uslova za veoma snažne grmljavinske oluje sa gradom, naročito u delovima Vojvodine, ali i na severu Šumadije, u delovima Pomoravlja, Podunavlja, Mačve, Podrinja, na širem području Beograda i u delovima zapadne Srbije.

Hladni front će u toku noći doći i do centralne Srbije, ali više u vidu suvog vremena i pojačanog severozapadnog vetra, dok će na jugu i istoku i dalje ostati vedro i vruće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading