POZNATI METEOROLOG NAJAVIO TROPSKO LETO! Sledi nam čak 36 stepeni, nakon vrućine ponovo PREOKRET

Autor:

Vesti

18.06.2023

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najviša dnevna temperatura poslednje nedelje juna biće u manjem padu i kretaće se od 25 do 30°C, biće u granicama prosečnih vrednosti za kraj juna

POZNATI METEOROLOG NAJAVIO TROPSKO LETO! Sledi nam čak 36 stepeni, nakon vrućine ponovo PREOKRET

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Vremenska prognoza

Meteorolog Ivan Ristić najavio je da nas ove nedelje očekuje prvi kraći toplotni talas.

- S kalendarskim početkom leta počinje leto u pravom smislu te reči. Ovu radnu nedelju obeležiće afrički anticiklon, koji u petak, 23. juna, donosi neverovatnih 36 stepeni u nekim delovima Srbije, dok se do petka očekuje oko 30 stepeni ili preko toga.

Treba napomenuti da se nakon toplotnih talasa mogu desiti lokalne nepogode praćene olujnim vetrom, obilnom kišom i gradom, koje mogu naneti veliku štetu kako usevima, tako i ljudima - kaže Ristić i dodaje:

- Toplotni talas će kratko trajati jer već za dane sledećeg vikenda ponovo ulazimo u svežiji promenljiv period s čestom pojavom kiše, lokalno nepogodama praćenim gradom.

 

Najviša dnevna temperatura poslednje nedelje juna biće u manjem padu i kretaće se od 25 do 30°C, biće u granicama prosečnih vrednosti za kraj juna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Gi

19.06.2023 00:33

Ma da li je moguce,leto a bice cak 36°