PROVEDITE OPUŠTAJUĆE LETOVANJE U SOKOBANJI: Mesto koje vam nudi brojne načine za relaksaciju, a poseduje i JEDINSTVENU atrakciju (FOTO)

Autor:

Vesti

15.06.2023

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Provedite odmor tamo gde vazduh odiše posebnom svežinom!

PROVEDITE OPUŠTAJUĆE LETOVANJE U SOKOBANJI: Mesto koje vam nudi brojne načine za relaksaciju, a poseduje i JEDINSTVENU atrakciju (FOTO)

Foto: Dragiša Petrović

Leto se polako bliži, a jedno od mesta koje morate posetiti tokom svog odmora jeste Sokobanja. Boravak ovde je preporučljiv astmatičarima, ali i svima koji žele da pobegnu od zagađenog vazduha u gradu i pročiste svoj organizam. Vazduh u ovoj banji ima visoku koncentraciju kiseonika, ozona i negativnih jona, te tako blagotvorno deluje na pluća.

Republika

Foto: Dragan Bosnić

Tursko kupatilo u Sokobanji

Sokobanja poseduje i jedinstvenu atrakciju - tursko kupatilo, hamam iz 15. veka, koji je izgrađen od kamena. On je više puta obnavljan, a danas onima koji ga posete nudi verodostojan doživljaj kupanja u očuvanom muškom i ženskom kupatilu.

Važno je napomenuti da, pored tradicionalnih, Sokobanja nudi i mnoštvo modernih načina za opuštanje. Idealan odmor garantuju spa-tretmani (đakuzi, sauna, razne vrste masaža, kao i kozmetički tretmani) i relaksirajući velnes.

Republika

Foto: Nikola Aleksić

Bovansko jezero u Sokobanji

Takođe, za vreme vrelih letnjih meseci nemojte propustiti da posetite uređena kupališta na Bovanskom jezeru i reci Moravici. Naravno, ni deca neće biti uskraćena zabave i zadovoljstva, jer ih možete povesti u uzbudljiv akva-park čiji visoki tobogani i veliki bazeni predstavljaju nepresušan izvor razonode za celu porodicu.

Ukoliko se rekreativno ili profesionalno bavite planinarenjem obradovaće vas izleti do planina Rtanj, Ozren, Devica i Bukovik. Pored toga, ako želite da se okušate u paraglajdingu i iz vazduha istražite ovaj prelepi deo Srbije, krenite u avanturu sa zaletišta na planinama Rtanj i Ozren.

Sve o smeštaju i događajima u Sokobanji saznajte na OVOJ veb-adresi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading