LONČAR: Petoro umrlo od malih boginja!

Autor: Tanjug

Vesti

16.02.2018

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U Srbiji su do sada registrovane 2.222 osobe obolele od malih boginja, a pet je umrlo", kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

RepublikaFoto: Tanjug
Zlatibor Lončar

Teže komplikacije poput upale pluća, kako je naveo, pojavile su se kod 268 pacijenatra.

On je podsetio da oko 30.000 dece nije vakcinisano i još jednom apelovao na roditelje da to učine, jer se epidemija drugačije ne može zaustaviti.

Upitan koja su najkritičnija mesta u Srbiji, ministar zdravlja je rekao da se izdvajaju po broju obolelih Vojvodina, Beograd, Kragujevac, Niš.

Kad je reč o obolelima u Centralnom zatvoru, ministar kaže da se "situa

Komisija odlučuje ko će dobiti lek za spinalnu mišićnu atrofiju

Stručna komisija sastavljena od lekara odlučiće koji pacijenti su kandidati da dobiju lek za spinalnu mišićnu atrofiju, a odluka će biti doneta 26. februara, rekao je danas ministar zdralja Zlatibor Lončar.

- Za one za koje struka kaže da su kandidati država će nabaviti lek -  rekao je Lončar novinarima nakon obilaska radova na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Upitan da li to znači da leka neće biti za sve pacijente, ministar zdravlja je rekao da odluku donose lekari i ljudi koji proizvode lek, da oni treba da odluče koji kandidati ispunjavaju uslove da prime lek, odnosno kod kojih će biti efekta.

- Zar mislite da treba da damo lek ako komisija misli da neće biti efekta. Taj lek košta godišnje oko 700.000 evra po pacijentu - upitao je ministar.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading