Mislimo da je zdrav obrok, a gledano po sastavu više se može podvesti pod dezert: VOĆNI JOGURTI, A SVE PRŠTI OD ŠEĆERA!

Autor:

Vesti

30.05.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neki proizvodi za koje mnogi misle da su zdravi to definitivno nisu.

Voćni jogurt često konzumiramo kao doručak ili užinu, obožavaju ga i deca, a nismo ni svesni koliko ovaj proizvod uopšte nije zdrav, kao što mnogi misle.

Zapravo, gledano po sastavu, pre bi se mogao nazvati desertom nego voćnim jogurtom. Voća, po kome nosi naziv, po pravilu ima u tragovima, ali je zato šećera toliko kao da ste pojeli štanglu čokolade, dok se vi zavaravate da ste uzeli nešto zdravo.


U "Potrošačkoj patroli" smo  proveravali sastav voćnih jogurta na našem tržištu. Uzeli smo proizvode šest različitih proizvođača i svi su imali više šećera nego voća.

Nutricionista Jovana Srejić ističe da voćni jogurt uopšte ne smatra zdravom opcijom, naročito ga ne preporučuje deci.

- Ako je u deklaraciji šećer naveden u prva tri sastojka, jasno je da ga ima dosta, čak i da ne navode udeo. Voća po pravilu ima u tragovima, a pošto je prvo voće stiglo i tek nam dolazi leto, nema nijednog razloga da jedemo veštačke tvorevine. Zato sami kod kuće izblendirajte voće i jogurt. Najvažnije je da dan započnemo zdravim obrokom, voćni jogurt to svakako nije - upozorava naša sagovornica.

A koji voćni jogurt je imao najviše voća, a koji najviše šećera pogledajte u videu.

BONUS VIDEO 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading