Proglašeni pobednici desete jubilarne NIS olimpijade znanja iz ruskog jezika

Autor:

Vesti

29.05.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olimpijada je 2014. godine uključena u zvaničan kalendar takmičenja Ministarstva prosvete.

Proglašeni pobednici desete jubilarne NIS olimpijade znanja iz ruskog jezika

Foto: NIS

U Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu održano je finale desete jubilarne NIS olimpijade znanja iz ruskog jezika, realizovane uz podršku kompanije NIS, u okviru programa „Energija znanja“. 

Takmičenje je namenjeno učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola, svih razreda srednjih škola i gimnazija, kao i studentima, iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. Ovogodišnja jubilarna NIS olimpijada iz ruskog jezika privukla je više od 1300 takmičara koji su učestvovali u kvalifikacijama, a u finalu je okupila gotovo 140 učenika koji su se nadmetali u  četiri kategorije.

Pobednici po kategorijama su:

I kategorija: prvo mesto Jakov Ljubičić iz Novog Sada, drugo mesto Lazar Lopušina iz Bijelog Polja, treće mesto David Ladičorbić iz Novog Sada.

II kategorija: prvo mesto Angelina Marijan iz Rume, drugo mesto Uglješa Mihajlović iz Beograda, treće mesto Jovana Bugarin iz Bijelog Polja.

III kategorija: prvo mesto Anđela Grubački iz Zrenjanina, drugo mesto Andrea Dragićević iz Loznice, treće mesto Nataša Stanković iz Vrnjačke Banje. 

Pobednici IV kategorije, ujedno i apsolutni pobednici Olimpijade, učenici koji su osvojili najviše bodova i zauzeli prva tri mesta u ukupnom plasmanu su: prvo mesto Mihail Razujev iz Beograda, drugo mesto Olga Čupurdija iz Beograda, treće mesto Margarita Alisa Popkova iz Beograda.

Kompanija NIS kroz program „Energija znanja“ od 2013. godine organizuje NIS olimpijade znanja iz ruskog jezika, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Ruskim centrom Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu i Slavističkim društvom Srbije. Olimpijada je 2014. godine uključena u zvaničan kalendar takmičenja Ministarstva prosvete, sa izuzetkom 2020. godine, kada nije održana zbog pandemije korona virusa.

Dodatna informacija:

NIS je kroz program „Energija znanja“ podržao i realizaciju dvojezične nastave u Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu, kao i u Osnovnoj školi „Jovan Popović“ u Novom Sadu i Gimnaziji u Aleksincu. Kompanija je do sada opremila i 17 kabineta za ruski jezik u školama čiji su učenici na olimpijadama znanja ostvarili zapažene rezultate. NIS je prva kompanija dobitnik prestižne „Svetosavske nagrade“ za doprinos razvoju obrazovanja, koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading