RUŽIĆ POTPISAO OSTAVKU DIREKTORKE OŠ ''ĐURA JAKŠIĆ'': Inspekcija utvrdila NEZAKONITOSTI u radu škole

Autor:

Vesti

24.05.2023

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republička prosvetna inspekcija je, nakon izvršenog nadzora u OŠ "Đura Jakšić", utvrdila nezakonitosti u radu direktora škole.

RUŽIĆ POTPISAO OSTAVKU DIREKTORKE OŠ ''ĐURA JAKŠIĆ'': Inspekcija utvrdila NEZAKONITOSTI u radu škole

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

Ministar prosvete Branko Ružić je, na osnovu izveštaja inspekcije, potpisao rešenje o smeni direktorke Osnovne škole "Đura Jakšić" Tijane Jelić.

Ministar prosvete Branko Ružić je, na osnovu izveštaja inspekcije, potpisao rešenje o smeni direktorke Osnovne škole "Đura Jakšić" Tijane Jelić, potvrđeno je danas Tanjugu u Ministarstvu prosvete.

Kako je Tanjugu 5. maja rečeno u Ministarstvu prosvete, Republička prosvetna inspekcija je, nakon izvršenog nadzora u OŠ "Đura Jakšić", utvrdila nezakonitosti u radu direktora škole i obavestila Ružića da su se stekli uslovi za razrešenje direktorke te ustanove.

Iz Ministarstva su 5. maja na taj način odgovorili na pitanje o navodima da je inspekcija utvrdila da u redu direktorke ove beogradske škole došlo do propusta kada je na nepropisan način ustupila prostorije škole grupi "Crni Cerak" i Kristijanu Goluboviću za snimanje spota i da je ministar Ružić naložio da se postupi u skladu sa izveštajem i da se direktorka razreši dužnosti.

Podsećamo, 20. aprila pojavio se snimak na društvenim mrežama gde se vidi da su osuđivani kriminalac Kristijan Golubović i grupa Crni Cerak u učionici ove škole. Nakon što su roditelji učenika ove škole iskazali nezadovoljstvo zbog ovog događaja, direktorka škole izjavila je da ona nije znala da će se u školi pojaviti Kristijan Golubović, i da je prostorije škole unajmila grupi Crni Cerak na molbu glumice Srne Lango.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading