POGLEDAJTE U NEBO DANAS I AKO VIDITE OVO, ZAMISLITE ŽELJU! Pravoslavni vernici danas slave pojavu Časnog krsta u Jerusalimu

Autor:

Vesti

20.05.2023

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beše taj Krst svetliji od sunca i krasniji od najlepše duge.

POGLEDAJTE U NEBO DANAS I AKO VIDITE OVO, ZAMISLITE ŽELJU! Pravoslavni vernici danas slave pojavu Časnog krsta u Jerusalimu

Foto: www.profimedia.rs

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave pojavu Časnog krsta u Jerusalimu.

U vreme cara Konstansa, sina svetog Konstantina, i patrijarha jerusalimskog Kirila, pojavi se izjutra u devet sati Časni Krst nad Golgotom prostirući se do iznad Gore Maslinske.

Beše taj Krst svetliji od sunca i krasniji od najlepše duge. Sav narod, i verni i neverni, ostaviše svoje poslove i u strahu i divljenju posmatrahu to nebesko znamenje. Mnogi nevernici obratiše se veri Hristovoj, a tako isto i mnogi jeretici ostaviše svoju zlobnu jeres i vratiše se Pravoslavlju.

Prema narodnim običajima, u kasnim večernjim satima valja gledati u nebo i ako vidite četiri zvezde, postavljene tako da obrazuju krst, ispuniće vam se želja.

Takođe, danas treba da se uzdržavate od bilo kakvih ženskih poslova, poput šivenja, heklanja, veza...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading