POČEO NOVI CIKLUS PROJEKTA "PRIJATELJ PORODICE 2023": Podrška family-friendly kompanijama

Autor:

Vesti

17.05.2023

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju će u okviru kampanje „Prijatelj porodice", prema rečima Кisić, podržati i pet malih preduzeća

POČEO NOVI CIKLUS PROJEKTA "PRIJATELJ PORODICE 2023": Podrška family-friendly kompanijama

Foto: Dejan Urošević

Privredna komora Srbije (PКS) i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju započeli novi ciklus projekta „Prijatelj porodice 2023“ kao podršku kompanijama koje su prepoznale značaj povezivanja rada i roditeljstva. 

Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju PКS i Darija Кisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju pozvali su menadžere i vlasnike kompanija da podrže „Prijatelja porodice“ i da do 12. juna konkurišu nekim od svojih projekata za ovo prestižno priznanje. 

Balans između porodičnih i radnih obaveza

Osnovni cilj projekta „Prijatelj porodice“ je podizanje svesti o značaju povezivanja rada i roditeljstva i kreiranje takve radne sredine u kojoj će zaposleni imati mogućnost da daju svoj maksimum, a da se istovremeno održi balans između vremena koje se provodi na poslu i sa porodicom, rekao je Vesović, na konferenciji za medije. 

- Najveće ograničenje za rast ekonomije u ovom trenutku je demografsko ograničenje. Ne može samo porodica da brine sama o sebi, ne može samo država da brine o porodici, u tu bitku moramo da se uključimo svi, pa tako i privreda kao važan segment društva.

Provodimo trećinu života na poslu i izuzetno je značajno kako se zaposleni osećaju na svom radnom mestu i na koji način im kompanija pomaže da izađu u susret svojim porodicama - ukazao je Vesović. 

Republika

Foto: Dejan Urošević

 

 

Podrška kompanija usklađivanju posla i roditeljstva dugoročno doprinosi kvalitetu rada i uvećanju profitabilnosti i pozicije svakog preduzeća na tržištu, poručuje .
Zajedničke aktivnosti ka poboljšanju demografske slike Ministarka Кisić je istakla da je priznanje „Prijatelj porodice 2023“ deo zajedničkih aktivnosti koje su definisane Sporazumom o saradnji Ministarstva i PКS, koji je potpisan u decembru prošle godine. 

- Osnovni cilj ovog sporazuma je pokretanje niza zjedničkih aktivnosti koje su usmerene ka poboljšanju demografske slike i podsticajnih pronatalitetnih mera. U tom smislu je kampanja Prijatelj porodice od velikog značaja, jer zajedničkim aktivnostima podržavamo porodice i roditelje, kao i sve kompanije koje posluju na društveno odgovoran način i koje sprovode niz mera da bi uskladile roditeljstvo i rad svojih zaposlenih - navela je Кisić.

Ministarka je ukazala da to u današnje vreme nije jednostavno, ali da postoje sjajni primeri društveno odgovornih kompanija koje dobro privređuju, a istovremeno ne zapostavljaju društveno odgovoran koncept, jer je to na dobrobit svih, zaposlenih i preduzeća.

Podrška ministarstva za pet malih preduzeća

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju će u okviru kampanje „Prijatelj porodice", prema rečima Кisić,  podržati i pet malih preduzeća koja će, putem projekata sa kojima će se prijaviti, pokazati mere i aktivnosti koje će implementirati, a koje za cilj imaju što bolje usklađen rad sa roditeljstvom. 

Prijave do 12. juna

Кompanije mogu da konkurišu za priznanje „Prijatelj porodice“do 12. juna i da predstave svoje projekte popunjavanjem upitnika na sajtu www.prijateljporodice.rs 
 
Projekat „Prijatelj porodice 2023“ realizovaće se kroz izbor i dodelu priznanja najuspešnijim preduzećima, privrednim društvima u Srbiji, koja su u okviru svojih poslovnih aktivnosti i rezultatata poslovanja doprinela usklađivanju porodičnih i poslovnih obaveza i stvaranju okruženja podrške za svoje zaposlene.

Učešće je besplatno i mogu se kandidovati sva privredna društva koja posluju na teritoriji Srbije, a u izboru kompanija, najboljih primera „Prijatelja porodice 2023“ ocene će dodeljivati žiri, stručna javnost i zaposleni u kompanijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading