Republika podržava meru Vlade: ŠTO PRE ZABRANITI MOBILNE TELEFONE U ŠKOLAMA

Autor:

Vesti

07.05.2023

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svetlu tragičnih događaja u OŠ "Vladislav Ribnikar", a kako bi se smanjio loš uticaj mobilnih uređaja na decu što pre uvesti zabranu

Republika podržava meru Vlade: ŠTO PRE ZABRANITI MOBILNE TELEFONE U ŠKOLAMA

Foto: RTS/printscreen

Portal Republika podržava inicijativu da se učeniciima tokom nastave što pre zabrani upotreba mobilnog telefona. U svetlu tragičnih događaja u OŠ "Vladislav Ribnikar", a kako bi se smanjio loš uticaj mobilnih uređaja na decu, smatramo da je potrebno smanjiti njihovu izloženost makar tokom nastave.

Ovo je, inače, i jedna od mera koje je Vlada usvojila nakon ubistva u pomenutoj osmoletki, u kojoj je život izgubilo osam učenika i školski čuvar, dok je još šestoro povređeno. Portal Republika i Srpski telegraf će svesrdno pružiti podršku kako bi ova mera počela što pre da se realizuje. 

Forum srednjih stručnih škola u martu je pokrenuo sličnu inicijativu, ona je čak i usvojena na radnoj grupi koji su činili predstavnici Ministar prema njegovim saznanjima, nijedna srednja škola u Beogradu još uvek zabranu nije uvela.

- To bi bila veoma značajna stvar. Međutim, školski parlamenti to nisu usvojili ne želeći da se zameraju. Pre svega to utiče na njihovu koncentraciju, praćenje nastave, uključenost u nastavu. Naravno da bi imali pravo da koriste telefon za vreme odmora. A i sve ovo što se desilo pokazuje da bi to bila odlična stvar za decu. Još kad roditelji učine svoje kod kuće - ističe Antić. 

Foto: Printskrin/http://www.forumsssb.org.rs/

Milorad Antić Forum Srednjih stručnih škola

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić naveo je da će što pre biti formirane radne grupe će najhitnije pripremiti izmene postojećih zakona kako bi mere mogle da budu sprovedene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading