OGLASILO SE MINISTARSTVO! Zbog Kristijana Golubovića u školu ''Đura Jakšić'' HITNO poslata prosvetna inspekcija!

Autor:

Vesti

20.04.2023

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom slučaja Kristijana Golubovića u Osnovnoj školi ''Đura Jakšić'', oglasilo se Ministarstvo prosvete.

OGLASILO SE MINISTARSTVO! Zbog Kristijana Golubovića u školu ''Đura Jakšić'' HITNO poslata prosvetna inspekcija!

Foto: Nikola Mutić, ATA Images

U javnosti je osvanuo snimak na društvenim mrežana na kom Kristijan Golubović u Osnovnoj školi ''Đura Jakšić'' prepričava prisutnoj deci svoje iskustvo sa školom, što je napravilo potpuni haos, a i javnost kao i roditelji dece koja idu u ovu školu nisu krili zabrinutost.

Mi smo kontaktirali Golubovića koji nam je otkrio da se radi o snimanju spota za grupu ''Crni Cerak'', kao i da su oni unajmili učionicu, dok on ima ulogu strogog profesora.

 

 

Ovim povodom se oglasilo i Ministarstvo prosvete koje je zatražilo od prosvetne inspekcije da se izvrši hitan nadzor OŠ ''Đura Jakšić'' u Rakovici.

- Iako organi škole imaju pravo da autonomno donose odluke o korišćenju školskog prostora, Ministarstvo prosvete osuđuje svaku zloupotrebu školskog prostora, jer je škola mesto gde se stiču znanja i uči o društvenim vrednostima -  prenose domaći mediji i navode da se u daljem saopštenju Ministarstva navodi da učionica nije mesto gde se koristi neprimeren rečnik i omalovažavanje.

Foto: ST/Nikola Mutić

Osnovna škola Đura Jakšić

- Škole i sve aktivnosti koje škole realizuju u okviru obrazovno -vaspitnog procesa i vannastavnih aktivnosti, su duže da neguju i razvijaju vrednosti poštovanja, tolerancije, empatije, nenasilne komunikacije. Zaposleni su u obavezi da kreiraju podsticajno i bezbedno okruženje za neometan rast i razvoj svakog deteta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading