EVO KAKO SU SE MONASI SA HILANDARA PRIPREMALI ZA USKRS: Fotografije obišle društvene mreže i osvojile simpatije njihovih pratilaca

Autor:

Vesti

15.04.2023

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fotografije pravoslavnih monaha iz manastira Hilandar kako farbaju jaja za Uskrs, oduševile su korisnike društvenih mreža u Srbiji.

EVO KAKO SU SE MONASI SA HILANDARA PRIPREMALI ZA USKRS: Fotografije obišle društvene mreže i osvojile simpatije njihovih pratilaca

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Fejsbuk stranica "Zadužbina svetog manastira Hilandar" objavila je nekoliko fotografija na kojima se vidi kako jedan od monaha manastira Hilandar farba jaja u crveno i u boju lukovine uz asistenciju još jednog muškarca.

 

 

Velike šerpe u kojima su se na tihoj vatri "krčkala" jaja i nakon toga krajnji produkt njihovog truda, desetine jaja ofarbanih u tradicionalne uskršnje boje, sve to zabeležio je objektiv monaha Milutina Hilandarca, koji je potpisan kao autor fotografija u kojima raspoloženi monah pozira sa svojim pomoćnikom.

Na istoj stranici, objavljena je i fotografija pripreme bratstva za najradosniji hrišćanski praznik, a na kojoj se vidi kako prijatelji i monasi pripremaju dvorište manastira za Uskrs.

 

 

- Pripreme pred proslavu najradosnijeg hrišćanskog praznika u Hilandaru. Za Vaskrs se pod hilandarske saborne crkve posipa lovorovim lišćem - pisalo je u objavi koja je oduševila veliki broj pratilaca

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading