ŠOKANTNI SNIMCI! EVO KAKO RADE DIVLJI TAKSISTI: Divljaju kolima, gaze zelene površine, voze u suprotnom smeru....

Autor:

Vesti

10.04.2023

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Taksi mafija ne preza ni od čega, gaze sve pred sobom da bi došli do putnika na aerodromu.

ŠOKANTNI SNIMCI! EVO KAKO RADE DIVLJI TAKSISTI: Divljaju kolima, gaze zelene površine, voze u suprotnom smeru....

Foto: Republika.rs

Divljaštvo koje prezentuje taksi mafija prešlo je sve moguće granice. Pored bahatog ponašanja, pretnji i bezobrazno visokih cena koje naplaćuju mušterijama, sada su, deluje otišli korak dalje, te voze po zelenim površinama, trotoarima, ali i u suprotnom smeru, a sve to rade ne bi li se ,,dokopali" prestižnog mesta ispred dela aerodroma gde izlaze putnici, a gde po pravilu mogu da uđu samo regularna taksi vozila.

Republika

Foto: Republika.rs

 

Naime, Republika je došla do snimaka na kojima se jasno vidi po kom principu funkcioniše taksi mafija, ali i kako pored svih drugih krše i saobraćajne propise. Ono što posebno zabrinjava jeste činjenica da zbog bahate vožnje divljih taksista vrlo lako može doći do toga da strada pešak, koji se, na primer, nalazi na trotoaru.

Na snimcima, do kojih je naš list došao, vidi se kako bez trunke zadrške, divlji taksista prelazi prvo preko ivičnjaka, da bi onda preko zelene površine ušao u prostor koji je inače zatvoren rampom.

Republika

Foto: Republika.rs

 

To naravno nije sve, te vrhunac cele priče predstavlja metod koji nelegalni taksisti koriste kako bi ,,regularno" ušli na rampu. Naime, na snimku se jasno vidi kako automobil marke pasat, koji je jedan od divljih taksista, kreće da izlazi iz parking zone, gde mu se otvara rampa. Iz suprotnog smera dolazi kolona drugih taksista, takođe divljaka, koja koristi podignutu rampu i ulazi u zabranjeni prostor, dok se onaj koji je sa unutrašnje strane podigao rampu, vraća u rikverc kako bi kolege mogle da uđu. Jasno je kao dan da sve funkcioniše po principu ,,svi za jednog, jedan za sve" , te da je taksi mafija, kako je Republika i ranije pisala, dobro uigrana. 

Republika

Foto: Republika.rs

 

 

Podsetimo, naš portal je i ranije pisao o brojnim prestupima nelegalnih taksista, koji haraju beogradskim aerodromom. Pored astronomsko visokih cena, koje naplaćuju za vožnju do grada, divlji taksisti su spremni na sve kako bi prišli što bliže delu aerodroma gde izlaze putnici. 

- To vam je kao neka mafijaška organizacija koja, naravno, ima svog vođu. To su ljudi koji su svakodnevno na beogradskom aerodromu. Najniža cena po kojoj voze je 50, a neki prosek je oko 100 evra. Oni, što bi se reklo, na oči regularnim taksistima uzimaju mušterije, a niko ne reaguje, pa čak ni njihove kolege koje posluju regularno. Bezbroj puta se dogodi da iščupaju znak, izvuku stub iz zemlje da bi prišli što bliže. Em što krše zakon, em nanose i materijalnu štetu. Sve to mora da se sankcioniše. Zato je potrebno da se i grad i aerodrom, ali i taksi udruženja ujedine i iskorene ovaj problem - ispričao je svojevremno izvor Republike, dobro upoznat sa delovanjem ovog ,,klana".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Reporteri Republike uhvatili na delu taksistu divljaka

Podsetimo, naši reporteri su upravo jednog od pripadnika takozvane taksi mafije uhvatili na delu. Naime, reporteri Srpskog telegrafa prisustvovali su situaciji u kojoj je divlji taksista pokušao da nasamari turiste iz Omana.
- Regularno smo kupili vaučer na izlasku s aerodroma, cena za našu lokaciju je 2.200 dinara. Kada smo seli u vozilo, vozač nam je tražio nam duplo više novca, objašnjavajući da to što piše na vaučeru nije realno i da je to mala cena za tu lokaciju. Nismo naseli jer imamo iskustva s takvim prevarama s obzirom na to da smo već bili u Beogradu - ispričali su tada turisti.
Da stvar bude još gora, divlji taksista je bez trunke srama novinarima našeg lista priznao da je želeo da prevari nesrećne ljude, pa čak i objasnio šemu po kojoj radi.

 

 

Komentari (0)

Loading