SRCE KAO PLANINA: U BEOGRADU ODRŽANO PRVO DONATORSKO VEČE FONDACIJE HUMANO SRCE

Autor: S. Moravčević

Vesti

04.04.2023

22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krov nad glavom za tri ugrožene porodice.

SRCE KAO PLANINA: U BEOGRADU ODRŽANO PRVO DONATORSKO VEČE FONDACIJE HUMANO SRCE

Foto: ST/Dragan Kadić

Prvo donatorsko veče fondacije Humano srce održano je večeras u hotelu "Metropol", gde se okupilo više od 300 poznatih ličnosti iz sveta filma, muzike, sporta i biznisa, koji su ujedno i prijatelji ove humanitarne organizacije. Sav prikupljeni novac namenjen je za nove domove tri socijalne ugrožene porodice iz Dimitrovgrada, Vlasotinaca i Leskovca.

Tokom večeri održana je humanitarna aukcija na kojoj se našlo na desetine predmeta koje su donirali fudbaleri, košarkaši, modni dizajneri...

 

- Obeležavamo godišnjicu postojanja i puno nam je srce jer smo mnoge porodice i pojedince usrećili i promenili im život. Osnovani smo da bismo pomogli onima koji žive u ekstremno teškim uslovima. Okrenuti smo prvenstveno prema porodicama iz unutrašnjosti Srbije, na sela, varošice, slabije razvijene opštine i gradove. Pomogli smo socijalno ugroženima u čak 14 mesta od Blaca, Varvarina, Bele Crkve, Kragujevca, Leskovca, Begeja, Mladenovca... - rekla je Danijela Vasilijević, osnivač i upravitelj fondacije Humano srce.

Ona je zahvalila svim prisutnim, humanim ljudima, koji su odlučili da izdvoje novac i tako usreće tri porodice koje će dobiti novi krov nad glavom i srećnije živeti, a onda je reč dobio muzičar Dejan Petrović.

- Uvek se odazivam svim akcijama koje imaju humanitarni karakter. Moji momci iz benda i ja odvajamo deo novca od honorara za mnoge kojima je pomoć potrebna. Posebno sam osetljiv na stare i decu kada se nađu u problemu - rekao je Petrović.

I glumac Rade Ćosić je naglasio da kod ljudi treba da se probudi svest o pomoći ugroženima:

- Kad god sam u mogućnosti izdvojim novac u humanitarne svrhe. Redovno šaljem poruke na brojeve telefona kada se pomaže deci za lečenje. I ovde sam došao jer želim da pomognem porodicama koji će dobiti svoj dom jer to je najvažnije za jednu familiju. 

Neke od humanih javnih ličnosti

- Miloš Biković, glumac

- Nataša Ninković, glumica

- Saša Kovačević, pevač

- Saša Matić, pevač

- Fudbaleri Partizana

- Zvezdan Terzić, predsednik FK Crvena zvezda

- Dušan Borković, automobilista

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading