OTVORENO KADETSKO I OMLADINSKO PRVENSTVO BEOGRADA U ŠAHU: Prvi potez povukla velemajstor Alisa Marić

Autor:

Vesti

24.03.2023

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak 110 mladih šahista uzelo je učešće u ovom turniru.

OTVORENO KADETSKO I OMLADINSKO PRVENSTVO BEOGRADA U ŠAHU: Prvi potez povukla velemajstor Alisa Marić

Foto: Šahovski savez Beograda

Danas je u prostorijama zgrade „Borba“ svečano otvoreno peto po redu Pojedinačno kadetsko i omladinsko prvenstvo u šahu za 2023.godinu u organizaciji Šahovskog saveza Beograda.

Na turniru koji se održava od 24.do 26.marta učestvuje 110 učesnika, a novoizabrano rukovodstvo ŠSB izrazilo je zadovoljstvo ovakvim odzivom i poverenjem mladih šahista.

Dobrodošlicu prisutnima na samom početku otvaranja poželeo je predsednik ŠSB Andrija Jorgić, koji je poručio da je jedan od glavnih zadataka Saveza upravo stvaranje ambijenta mladim šahistima da se razvijaju i takmiče.

Svečanoj ceremoniji otvaranja prvenstva prisustvovao je i predsednik GO Stari grad Radoslav Marjanović koji je tom prilikom iskazao zadovoljstvo što se jedno ovakvo prvenstvo održava na teriotoriji ove opštine, a koja u okviru svojih programa ima upravo i besplatne škole šaha za decu, nakon čega je i proglasio takmičenje otvorenim.

Prvi potez povukla je naša proslavljena šahistkinja, velemajstor Alisa Marić i time simbolično otvorila turnir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading