FADIL IZ SJENICE GODINAMA PRATI I BELEŽI KAKVO JE TAMO VREME: Seo, uporedio beleške i ostao u čudu! Zbilo se što nikad nije bilo!

Autor:

Vesti

13.03.2023

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkako radimo merenja ovaj period zime bio je najtopliji, rekao je Fadil Mahmutović.

FADIL IZ SJENICE GODINAMA PRATI I BELEŽI KAKVO JE TAMO VREME: Seo, uporedio beleške i ostao u čudu! Zbilo se što nikad nije bilo!

Foto: Prinskrin/Facebook/Fadil Mahmutovic

Zima na izmaku u Sjenici bila je najtoplija u poslednjih nekoliko decenija otkako se obavljaju merenja, a imala je i rekordno mali broj ledenih dana bez ekstremno niskih temperatura, rekao je danas rukovodilac Meteorološke stanice u Sjenici Fadil Mahmutović.

On je za radio Sto plus rekao da je u poslednja tri meseca srednja temperatura vazduha u Sjenici iznosila 1,7 stepeni, što je za čak četiri stepena više od proseka.

- Otkako radimo merenja ovaj period zime bio je najtopliji. Do sada nije bilo ni ekstremno niskih temperatura, osim nekoliko dana u februaru kada je izmerena temperatura od -20 stepeni. Ove godine imali smo čak tri puta manje dana sa snežnim pokrivačem, svega 52 u poslednja tri meseca dok je prosek 165 dana godišnje - rekao je Mahmutović.

Dodaje da je toplija meteorološka zima zabeležena jedino 2013/2014, kada su januar i februar bili topliji nego ove godine ali je decembar bio izuzetno hladan, tako da je u proseku ova zima ipak toplija za 1,5 stepeni.

Ove zime zabeležena je i duplo veća količina padavina od prosečnih vrednosti, a prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda ovo je bila i osma najvlažnija zima u Sjenici od 1925. godine.

(Republika/Kurir)

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading